L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta compleix 60 anys

imatge de l'arxiu d'un infant davant l'edifici de l'hospital Trueta

Amb motiu d’aquesta commemoració es posen en marxa diverses campanyes a través del perfil de Twitter @htrueta, amb l’etiqueta #60anysTrueta

Avui fa 60 anys que l’anomenada aleshores “Residencia Sanitaria de Gerona del Seguro Obligatorio de Enfermedad” va obrir les seves portes. Era el 13 d’abril de 1956, quan feia sis anys de l’adquisició dels terrenys i després de dos anys d’obres. Els primers temps, només estaven en funcionament tres de les deu plantes del centre: la cinquena per a cirurgia general, la sisena per a traumatologia i altres especialitats quirúrgiques, i la setena per als parts i la ginecologia. El personal eren 150 persones, entre les quals hi havia 28 metges, 28 infermeres i 3 llevadores. La resta era personal d’ofici i d’administració, subalterns... La vida a la Residencia no té res a veure amb la del gran Hospital que és el Trueta avui dia.

Seixanta anys després, el Trueta té una plantilla de prop de 1.500 professionals, que realitzen una mitjana diària de 41 intervencions quirúrgiques, donen 75 altes d’hospitalització, atenen 181 urgències i 935 consultes externes i fan 67 sessions d’hospital de dia. Disposa de 38 serveis assistencials que l’han consolidat com a centre de referència de la Regió Sanitària de Girona.

Per commemorar el 60è aniversari, avui, 13 d’abril de 2016, coincidint amb la data en què el centre va rebre el primer pacient, el Trueta posa en marxa diverses iniciatives a través de les xarxes socials, concretament a través del perfil oficial de  Twitter @htrueta. L’objectiu és recuperar la memòria històrica del centre mitjançant fotos antigues, testimonis de treballadors, extreballadors i, també, d’historiadors. També es vol posar aquest canal a disposició de la població perquè pugui fer arribar a tothom les seves anècdotes i vivències relacionades amb el centre, algunes d'elles seran compartides a través de les xarxes socials. I, finalment, hi ha la possibilitat que la ciutadania enviï missatges de felicitació per aquest aniversari en format de vídeo. Així, els organitzadors animen la ciutadania a enviar els seus missatges a través de Twitter utilitzant l’etiqueta #60anysTrueta i mencionant @htrueta.

 

Fotografies per descarregar:

Residència en els seus anys incials

Estudiants d'infermeria acompanyades d'una de les monges de la comunitat

Infermera anestesista

Durant una internvenció quirúrgica

Les obres d'ampliació del Trueta, als anys vuitanta (Foto: Joan Comalat, Diputació de Girona AIEMB).

 

Consulteu aquí la història de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta

Cronologia 1950-2016

Accediu al recull d'imatges de la història de l'Hospital Trueta

Vídeos de felicitació rebuts pels #60anysTrueta

Si teniu alguna anèdcota o història viscuda a l'Hospital Trueta que vulgueu compartir amb nosaltres, ens la podeu explicar aquí

 

 

HOSPITAL
Dimecres, 13 Abril 2016