IDIBGI atorga tres noves beques postresidència per potenciar la investigació clínica

D'esquerra a dreta, Mireia Vila, Eric Rojas i Anna Cots, són els tres professionals becats

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), amb el suport del DipSalut, l’organisme autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona, ha concedit per segon any consecutiu les beques postresidència, que s’ofereixen a professionals que ja han acabat l’especialització (MIR, PIR, FIR, LLIR o IIR) per dur a terme diversos projectes de recerca. Els tres projectes guardonats d’aquesta edició han estat presentats per professionals de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta: la neuròloga Anna Cots, la farmacèutica especialitzada en farmàcia hospitalària Mireia Vila i el pneumòleg Eric Rojas.

Aquestes beques ajuden a potenciar la recerca clínica translacional entre joves especialistes i els ofereixen una entrada al món laboral, tot just quan acaben la seva etapa formativa a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, a l’àmbit d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut o a l’Institut d’Assistència Sanitària. Els guardonats signaran un contracte de 40 hores setmanals de dedicació a la recerca (IDIBGI) compatible amb altres contractes laborals dins la xarxa sanitària, sempre que siguin contractes a temps parcial i/o contractes de guàrdia. Aquesta iniciativa s’emmarca dins el Pla estratègic de l’IDIBGI, que promou una recerca de qualitat en ciències biomèdiques i de la salut que facilita la seva translació a la pràctica clínica habitual.

Tres projectes seleccionats

A diferència de l’any passat, en què es van oferir dues beques, la convocatòria d’enguany s’ha ampliat a tres. Entre els seleccionats, trobem la neuròloga Anna Cots que ha presentat un projecte pilot sobre la relació de la microbiota i les malalties neurodegeneratives, que pot derivar en investigacions d’interès pràctic per als pacients afectats. Anna Cots farà la seva recerca amb el Grup de Malalties Neurodegeneratives i Neuroinflamació de l’IDIBGI, liderat per Lluís Ramió.

D’altra banda, Mireia Vila, farmacèutica especialitzada en farmàcia hospitalària, gràcies a la beca podrà seguir investigant per cercar millores en el tractament de les malalties inflamatòries intestinals en el Grup de Microbiologia de la Malaltia Inflamatòria Intestinal, liderat per Xavier Aldeguer.

El darrer premiat ha estat Eric Rojas, pneumòleg, que desenvoluparà el seu projecte sobre el diagnòstic de la síndrome de l’apnea obstructiva al Grup de Malalties Respiratòries de l’IDIBGI, liderat per Ramon Orriols.

HOSPITAL
Dijous, 30 Juny 2016

Tags: