El Dr. José Manuel Fernández Real, obté la primera plaça de professor agregat vinculat de la Facultat de Medicina

moment d'entrega de la plaça al Dr. José Manuel Fernández-Real

El Dr. José Manuel Fernández-Real, cap de secció de l'Hospital Dr. Trueta de Girona, es va presentar el dimarts al concurs-oposició de professor agregat al Departament de Ciències Mèdiques a l'àrea de Medicina (endocrinologia), i va guanyar l’esmentada plaça en funció dels seus mèrits de recerca i docència. Com a tot professor agregat passa a formar part dels cossos de professors permanents de la UdG, amb drets i deures inherents a la plaça, entre el quals hi ha la docència, la recerca i la gestió universitària, podent així participar dels càrrecs electes que determina els Estatuts de la UdG.

Amb aquesta plaça, en l’actualitat el Departament de Ciències Mèdiques té aproximadament 240 professors associats, 3 professors lectors, 4 professos agregats interins, 1 professor agregat vinculat, 1 professor titular numerari d’universitat vinculat i 5 professors titulars numeraris d’universitat. Les dues places de professors vinculats corresponen a l’àrea de Medicina (cardiologia i ara endocrinologia).

El Dr. Fernández Real és llicenciat en Medicina i Cirurgia, especialista en Endocrinologia i Nutrició i Doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona. Ha sigut membre de “l’Agencia Española de Evaluación y Prospectiva” (2007-2009) i coordinador Nacional de Medicina Clínica d’aquesta Agència de 2009 a 2014. Autor/Co-autor de més de 350 articles científics en revistes internacionals. Ha tingut nombrosos reconeixements i premis, destacant el Premi com a millor investigador jove de la “Sociedad Española de Diabetes” (2000), Premi al millor projecte en Resistència a la insulina de “l’European Association for the Study of Diabetes” (2002), Premi Josep Trueta de Recerca Científica (2003), Premi a l’Excel·lència investigadora del Consell de Col·legis de metges de Catalunya (2005), Premi a la millor trajectòria investigadora de l’ Institut Català de la Salut  (2011), Premi al millor investigador en diabetis de la “Sociedad Española de Diabetes” (2012), i Premi a la millor publicació de l’any 2015 al “Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism” (2016), reconeguda com la millor revista d’Endocrinologia Clínica.

HOSPITAL
Divendres, 26 Febrer 2016