S’inicien les obres per traslladar les Urgències infantils a la planta de Pediatria de l’Hospital Trueta

obres a la tercera planta de l'hospital Trueta

Quan els treballs acabin a finals d’any es començarà la reforma de la UCI Pediàtrica

A l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona s’han iniciat les obres per traslladar a la tercera planta les Urgències Pediàtriques, que actualment es troben a la planta baixa compartint espai amb les Urgències convencionals. Els treballs consisteixen a habilitar l’antiga zona de Consultes Externes de la planta de Pediatria, adjacent a la UCI Pediàtrica, en un nou espai amb tres grans boxs de consultes per a urgències. 

Hi haurà un espai diàfan destinat a box d’observació amb quatre llits, un box de crítics i un d’aïllats, a més dels espais de sala d’espera i sales de suport del personal sanitari. L’objectiu de l’actuació, que es preveu que s’enllesteixi a finals d’any, és concentrar tota l’activitat hospitalària pediàtrica a la mateixa planta i, al mateix temps, alliberar espai a la zona actual d’Urgències. Com ja preveu un altre projecte, les Urgències s’ampliaran utilitzant aquest espai lliure i el que quedarà disponible també amb el trasllat del Laboratori Clínic Regional cap al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, la propera primavera.

La zona actual d’Urgències seguirà essent la porta d’entrada de totes les urgències, incloses les pediàtriques, però en aquest cas els pacients menors i els seus familiars, un cop registrats, es dirigiran a la tercera planta, on accediran amb ascensor o a través d’una escala interior. Un cop allà, seran valorats i atesos en el nou entorn que s’està creant.

Ampliació de la UCI pediàtrica a principi de l’any vinent 

En una segona fase, que s’iniciarà l’any que ve, es reformarà la Unitat de Cures Intensives Neonatals i Pediàtriques, també a la tercera planta. S’ampliarà l’espai d’estada dels familiars dels nadons i la zona de cures i desenvolupament del nadó. Per fer-ho s’eliminarà el passadís perimetral de visites, pràcticament en desús, cosa que permetrà ampliar la UCI Pediàtrica.

Fotografries per descarregar
Les obres s'han iniciat a la zona d'antigues Consultes Externes de Pediatria
Inici de les obres

HOSPITAL
Dijous, 15 Octubre 2015