El Trueta és el primer hospital català que ha obtingut una acreditació del màxim nivell d’excel·lència per la Unitat de Coloproctologia

una sessió de la Unitat de Coloproctologia del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Trueta

El centre gironí opera cada any uns 200 càncers de còlon i recte.
Només cinc hospitals de l'Estat espanyol disposen d'aquesta distinció de qualitat

La Unitat de Coloproctologia del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha rebut aquest mes de febrer la màxima acreditació de qualitat de l’Associació Espanyola de Coloproctologia (AECP). Actualment, només cinc hospitals de l’Estat espanyol han rebut aquest certificat d’excel·lència avançada, i el centre gironí és l’únic del territori català que l’ha obtinguda un cop avaluat un conjunt de paràmetres, com ara la complexitat dels processos quirúrgics, els resultats, la presentació de casos a congressos internacionals, les publicacions en revistes especialitzades, les línies d’investigació obertes, la docència, etc.

La Unitat de Coloproctologia del Trueta desenvolupa la seva activitat en el diagnòstic i tractament dels processos colorectals, i es dedica al tractament de totes les malalties relacionades amb el còlon, el recte i l’anus. A l’Hospital Trueta s’intervenen cada any uns 120 càncers de còlon i uns 80 de recte, i es duen a terme unes 200 intervencions quirúrgiques de patologia maligna que, sumades a la resta de processos benignes, representen el 36% de l’activitat del Servei de Cirurgia General i Digestiva, encapçalat pel doctor Codina Cazador.

Amb l’objectiu de reconèixer l’excel·lència d’aquestes unitats específiques i de promoure’n la millora, l’AECP amb la  col·laboració de diversos professionals amb una àmplia experiència i de representants de societats científiques, ha desenvolupat un rigorós programa d’acreditació. A partir de la identificació de les competències que haurien de tenir les unitats d’aquestes característiques i de les bones pràctiques dels professionals que les integren, l’Associació avalua les unitats i, ara, ha donat a conèixer els primers resultats.

Així, en aquests moments hi ha cinc unitats de coloproctologia acreditades a l’Estat espanyol (les dels hospitals Virgen del Rocío de Sevilla i La Fe de València, el Complex Hospitalari de Vigo, i els hospitals de Donostia i Trueta de Girona), i n’hi ha onze més en procés d’acreditació, entre els quals es troben tres de catalanes, les unitats dels hospitals Vall d’Hebron, Bellvitge i Joan XXIII de Tarragona.

Fotografies per descarregar
Sessió cliníca de la Unitat de Coloproctologia de l'Hospital Dr. Josep Trueta
Els membres de la Unitat de Coloproctologia de l'Hospital Dr. Josep Trueta
 

 

HOSPITAL
Divendres, 13 Febrer 2015