Comunicat conjunt de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, el Col·legi Oficial de Metges de Girona i el Col·legi Oficial d’Infermers/eres de Girona

Arran de la notícia publicada avui al diari El Punt titulada “Catorze sanitaris, sospitosos de voler fer morir una dona”, en cap cas contrastada, des de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, el Col·legi Oficial de Metges de Girona i el Col•legi Oficial d’Infermers/eres de Girona volem fer les següents constatacions:

- Des del jutjat s’ha requerit a l’Hospital Trueta la presentació de la història clínica de la pacient. La querella encara no està admesa a tràmit, de manera que no hi ha cap professional ni citat a declarar ni molt menys imputat.

- Ens els últims anys, el querellant ha interposat diverses denúncies contra professionals sanitaris de Girona que sempre han estat arxivades pel jutjat, sense necessitat de prendre declaració als facultatius. Les Comissions Deontològiques del COMG i del COIGI també han rebutjat en diferents ocasions les queixes efectuades pel mateix.

- Els professionals que han atès a la pacient al llarg d’aquest anys han actuat correctament en tot moment i fent tot el possible per salvar-li la vida i intentar que la pacient pugui tenir la màxima qualitat de vida, dins les seves possibilitats. En aquest sentit, volem recordar que tant l’Hospital Josep Trueta com tots els professionals sanitaris que hi treballen  tenen com objectiu promoure, mantenir o restablir la salut individual i col•lectiva de les persones,  considerant que la salut no és solament l’absència de malaltia, sinó també el conjunt de condicions físiques, psíquiques i socials que permeten la màxima plenitud de la persona, per tal que aquesta es pugui desenvolupar de manera autònoma.

- En cap moment la direcció del centre ha amenaçat a cap professional perquè actués d’una determinada manera. En les actuacions del centre i els seus professionals, en tot moment prevalen els criteris clínics i no els econòmics.

Des de la direcció del centre, el COMG, i el COIGI hem col•laborat i col•laborarem en tot  moment amb el jutjat instructor perquè s’aclareixi el cas.

HOSPITAL
Dimecres, 21 Gener 2015