Finalitzen les obres de millora de l’Àrea Quirúrgica de l’Hospital Trueta

obres de millora de l’Àrea Quirúrgica de l’Hospital Trueta

Durant un mes i mig s’ha intervingut en el sistema de climatització, els accessos i els terres d’alguns quiròfans 

Aquesta setmana han entrat en funcionament de nou els quiròfans de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta on, des de l’1 d’agost, s’han estat fent obres enfocades sobretot a millorar la climatització, els terres i les portes d’accés. Complint amb el calendari previst, dimarts passat, els professionals ja van poder operar a les renovades sales quirúrgiques, reprenent l’activitat amb tota normalitat. Així doncs, des del dia 16, ja estan en funcionament els onze quiròfans del centre sanitari.

La principal actuació a l’Àrea Quirúrgica ha consistit a canviar el sistema de climatització dels quiròfans 5 i 6. El nou mecanisme està dotat del monitoratge dels elements de control. La incorporació d’un sistema de climatització independent per als quiròfans 5 i 6 ha repercutit en una millora d’aquest aspecte en la resta de quiròfans, cosa que ha beneficiat tota l’Àrea Quirúrgica. El centre ha invertit 153.000 euros per fer aquestes millores en el clima.

Juntament amb aquesta actuació, s’ha fet també la substitució de les dues portes d’entrada als quiròfans (i les dues portes d’entrada als rentamans corresponents) per altres d’automàtiques, més modernes que les anteriors.

Paral·lelament, i aprofitant la baixada d’activitat quirúrgica a l’estiu, durant el mes d’agost també s’han realitzat obres en els terres dels quiròfans 3, 5 i 6. Amb aquesta actuació ja ha finalitzat, pràcticament, tot el canvi de terres que s’ha anat fent de manera gradual al llarg de l’any 2014. Només queda pendent un quiròfan.

Aquestes obres s’han compaginat amb l’activitat de l’Àrea Quirúrgica, que s’ha hagut de reorganitzar per tal de fer viable l’execució d’aquests treballs i alhora l’increment d’activitat quirúrgica en comparació amb la realitzada l’estiu passat.

Imatge quiròfan
Imatge quiròfan 2

HOSPITAL
Divendres, 19 Setembre 2014