Aquest diumenge Girona es tornarà a mullar per l’esclerosi múltiple

Presentació de la campanya "Mulla’t per l’esclerosi múltiple”

Un any més Girona tornarà a participar a la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple per sensibilitzar la població al voltant d’aquesta malaltia. La piscina municipal de la Devesa serà l’escenari central a la ciutat, el proper 13 de juliol, d’aquesta acció solidària que es portarà a terme alhora en més de 600 piscines d’arreu de Catalunya. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Girona es bolca en un any més en l’esdeveniment i, a part de la piscina de la Devesa, la campanya també es farà a la piscina de Can Gibert del Pla el diumenge al matí i a la piscina de Palau, amb un punt informatiu, el divendres de 10 a 14 h.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha fet una crida als gironins i gironines “perquè es mullin, directament o indirectament, per la causa”. A la presentació hi han participat també el coordinador de la Unitat de Neuroimmunologia de l’Hospital Universitari Josep Trueta i professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, Lluís Ramió; la cap de comunicació i sensibilització de la Fundació Esclerosi Múltiple, Núria Fusté, i la coordinadora de les campanyes de la Fundació Esclerosi Múltiple a les comarques gironines, Maria José Múñoz.

Una de les novetats de l’edició d’aquest any és que la campanya “Mulla’t” s’estendrà als supermercats catalans. Establiments de les firmes Condis, Bon Preu-Esclat, Caprabo, Sorli Discau, Super Plus, Valvi, Supermercats Llobet i Casa Evaristo comercialitzaran l’oli OleAurum, elaborat per petits productors catalans sota la marca Olis de Catalunya. Per cada ampolla venuda durant el mes de juliol, els productors cediran un euro a la Fundació Esclerosi Múltiple.

La campanya “Mulla’t” consisteix a convidar la ciutadania a nedar en solidaritat amb les persones afectades d’esclerosi múltiple i a comptabilitzar els metres nedats mitjançant un registre de participants. Es calcula que a Catalunya hi ha unes 7.000 persones que pateixen esclerosi múltiple.

Podeu consultar-ne més informació al web http://mullat.fem.es

HOSPITAL
Dimarts, 8 Juliol 2014