Un grup d’estudiants pinta murals a les habitacions de la planta de Pediatria del Trueta

un dels murals a una de les habitacions de la planta de Pediatria del Trueta

Tota la unitat ha estat pintada de nou i les habitacions presenten un aspecte més agradable, gràcies a les propostes guanyadores d’un concurs

Les habitacions de la planta de Pediatria de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona són, des de divendres passat, una mica més amables. Un grup d’estudiants de les Facultats de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona i l’Escola d’Art d’Olot les han decorades les darreres setmanes amb uns murals amb motius infantils, a banda que la direcció del centre sanitari s’ha ocupat de pintar de nou tota la planta. D’aquesta manera, tant les portes d’accés a les habitacions com les parets interiors presenten dibuixos i motius infantils que han estat molt ben acollits pels usuaris que han estrenat la nova estètica de la planta. 

La iniciativa forma part d’un concurs promogut per la Comissió de Cultura, Art i Bioètica de l’Associació d’Estudiants de la Universitat de Girona (UdG), juntament amb la comissió Hospital Promotor de la Salut i Hospital Sense Fum, de la Gerència Territorial de l’ICS Girona, i amb l’aula hospitalària del centre gironí, que depèn del Departament d’Educació de la Generalitat. Fa uns mesos es va obrir una convocatòria per escollir els esbossos de dibuixos que ara s’han plasmat a les habitacions pediàtriques de l’Hospital Trueta, amb l’objectiu de fer més agradable l’estada dels infants ingressats. 

La convocatòria s’emmarca en el projecte “Durant l’hospitalització, una píndola d’educació per a l’alimentació!” que també ha permès que durant el curs escolar les famílies dels menors ingressats hagin establert trobades un cop per setmana amb un grup de dietistes per a parlar i resoldre dubtes sobre l’alimentació en edat infantil. Les trobades s’han realitzat a l’aula hospitalària, situada a la mateixa planta de Pediatria, i la majoria dels murals pintats ara a les parets estan relacionats amb els aliments. 

Han estat els mateixos guanyadors del concurs qui, pinzell en mà, s’han encarregat de pintar els murals a les parets. La iniciativa també ha comptat amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del Centre Cristià d’Universitaris (CCU), la Creu Roja Joventut, l’Associació de Pallassos, Dipsalut, Hiperdecoració que ha cedit les pintures, La Caixa i el restaurant Draps de Girona. 

Foto habitació 1
Foto habitació 2
Foto 3, estudiants pintant mural

HOSPITAL
Dimecres, 25 Juny 2014