El Trueta reforça el servei de cirurgia pediàtrica doblant el nombre d’especialistes i signant un conveni de col·laboració amb la Vall d’Hebron

infant ingressat a l'Hospital Trueta

Els cirurgians pediàtrics de Girona a partir d’ara treballaran de manera integrada amb la Vall d’Hebron, centre referent a Catalunya de molts processos quirúrgics

Fins ara hi havia servei de 8h a 15h de dilluns a divendres i ara es posarà en marxa una guàrdia localitzada de cirurgià pediàtric les 24 hores/dia, els 365 dies/any

El passat 6 de maig es va signar un conveni entre l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta per tal d’unificar funcionalment ambdós dispositius i oferir una assistència de manera integral. Justament la reorganització del servei el que pretén és reforçar-lo en tant que centre de referència a la Regió Sanitària de Girona. En aquest sentit, si fins ara hi havia adscrits dos adjunts al servei de cirurgia pediàtrica del centre gironí, ben aviat en seran 4 els especialistes del servei, ja que la direcció del Trueta està treballant per contractar dos facultatius més per integrar-los a l’equip, un dels quals ja s’incorpora dilluns. Aquest increment de professionals permetrà disposar de cirurgià pediàtric les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, ja que fins ara hi havia servei de 8h a 15h de dilluns a divendres i ara es posarà en marxa una guàrdia localitzada fora d’aquest horari. 

L’acord entre els dos centres estableix que la Vall d’Hebron prestarà “assessorament mèdic i suport a l’organització en els processos relacionats amb l’especialitat mèdica de cirurgia pediàtrica, en relació amb els pacients que siguin atesos a l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta”, i permetrà millorar la continuïtat assistencial i la coordinació en pacients que hagin de ser derivats a Barcelona per qüestió de complexitat de la seva patologia.

Gràcies a la reorganització, l’hospital Trueta compartirà protocols i procediments amb l’Hospital de la Vall d’Hebron, el cap de servei del qual assumirà jeràrquicament la responsabilitat de liderar l’equip. L’acord signat contempla la possibilitat de la mobilitat dels professionals entre els dos hospitals, així com incentivar-los en la recerca i la formació continuada.

Els dos centres tenen signat també un acord pel qual s’estableix un “marc de col·laboració amb la finalitat d’aprofitar recursos existents, compartir coneixements i assegurar la coordinació i la continuïtat assistencials dels seus pacients”. 

Aquest conveni entre els dos centres és una gran oportunitat tant per a professionals com a per als usuaris de la Regió Sanitària Girona. D’una banda, permetrà als nostre professionals treballar en equip amb els especialistes d’un centre que és el referent a Catalunya en el tractament de la major part de problemes quirúrgics en l'edat pediàtrica i també en alguns procediments per a la resta de l'Estat espanyol, fet que de ben segur els aportarà més expertesa en la seva tasca professional. I justament aquest fet, repercutirà directament en benefici dels usuaris en edat pediàtrica. A més, l’objectiu és també incrementar l’activitat de cirurgia pediàtrica i així reduir la llista d’espera. Aquest conveni ajudarà a potenciar encara més el paper de referència de l’Hospital Trueta a la Regió Sanitària de Girona.

HOSPITAL
Dijous, 5 Juny 2014