El Trueta acull una jornada sobre l’artroscòpia de maluc, una tècnica de la qual el centre gironí és referent

un moment de la jornada sobre l’artroscòpia de maluc

Aquesta tècnica permet solucionar patologies difícils de corregir amb cirurgia oberta i facilita una recuperació molt més ràpida dels pacients.

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta acull avui una jornada sobre l’artroscòpia de maluc, una tècnica innovadora que a la demarcació només es du a terme en aquest Hospital, que n’és el centre de referència. Aquesta intervenció té indicacions de tractament en patologies concretes de maluc, com ara en les fases inicials de l’artrosi, especialment en pacients joves, i en unes anomalies molt específiques de l’articulació de maluc. 

El seu principal avantatge és que permet solucionar patologies que són difícils de corregir amb cirurgia oberta, a causa de la dificultat d’accés. L’artroscòpia, a més, facilita una recuperació molt més ràpida dels pacients, minimitza els riscos del procés quirúrgic, i en molts casos evita a llarg termini la implantació de pròtesis. Cada any al Trueta uns 200 pacients són intervinguts per implantar-los aquest tipus de pròtesi.

Un total de 35 especialistes vinguts de diferents hospitals estatals estan seguint avui aquesta jornada, que s’ha iniciat al matí a l’Hospital Trueta amb la retransmissió en directe d’una artroscòpia de maluc. Els cirurgians s’han desplaçat a la tarda a la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona (UdG), on estan fent pràctiques en cadàvers d’aquesta tècnica quirúrgica. Els coordinadors de la jornada són la doctora Maria José Martínez i el doctor Sánchez Bustos, de la Unitat d’Artroscòpia del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Dr. Josep Trueta, i els ponents que hi participen són el doctor Josep Centenera de la Clínica Bofill i els doctors Josep Maria Altisench i Fabián Urraza de l’Hospital Sanitas Cima de Barcelona, sota la direcció del doctor Miquel Àngel Froufe, cap de servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Trueta i del doctor Francesc Reina, cap del Departament d’Anatomia de la UdG. La jornada està acreditada per la Societat Espanyola d’Artroscòpia.

Imatge del seguiment en directe de la intervenció 1

Imatge del seguiment en directe de la intervenció 2

HOSPITAL
Divendres, 30 Maig 2014