Comença un cicle de xerrades sobre cardiopaties congènites, que afecten a més de 2.000 gironins

logotip del cicle de xerrades sobre cardiopaties congènites

Vuit de cada mil nadons neixen amb aquesta anomalia estructural del cor i gairebé un 90% arriben a l’edat adulta

Demà s’inicia a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta un cicle de xerrades sobre cardiopaties congènites, unes anomalies estructurals del cor i dels grans vasos, presents en el  moment de néixer i que afecten a vuit de cada mil nadons vius. A Catalunya cada any neixen 637 nens amb aquesta afectació,  60 dels quals a la demarcació de Girona. Actualment a Girona hi ha gairebé 2.000 persones de més de 16 anys que pateixen cardiopaties congènites i 915 malalts en edat pediàtrica.  Val a dir que entre un 85 i un 90% dels nadons que neixen amb aquesta patologia arriben a l’edat adulta.

El cicle de xerrades està organitzat per l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC), la Fundació CorAvant i l’Hospital Trueta, amb la col·laboració de la Federació espanyola de malalties rares.

El programa comença demà a la tarda, de 18:30 a 20 h a la sala d’actes de l’Hospital Trueta amb una conferència sobre la diagnosi, el tractament i les repercussions d’aquesta afectació dels nadons. Anirà a càrrec de la Dra. M. Àngels Puigdevall i la Dra. Susanna Uriel, del Servei de Cardiologia Pediàtrica de l’Hospital Dr. Josep Trueta, amb la col·laboració del Dr. Josep M. Linares del mateix Servei. També hi participarà Gemma Solsona, psicòloga responsable de la delegació de l’AACIC CorAvant a Girona i Rosa Armengol, gerent de l’AACIC CorAvant.

El cicle es reprendrà el dimecres 28 de maig, al mateix escenari, amb una conferència que girarà entorn de com viure amb una cardiopatia congènita en la vida adulta. Anirà a càrrec de la Dra. M. Jesús Pérez-Ayuso, de la Unitat d’Adults del Servei de Cardiologia Congènita i Rosa Armengol. En aquesta ocasió també hi participaran dos testimonis, Mar Bonada, il·lustradora i escriptora, autora de “Radiografia Sentimental” i Carles Vila, que parlarà de  què significa viure amb una cardiopatia congènita.

Programa del cicle de conferències

HOSPITAL
Dimarts, 6 Maig 2014