L’Hospital Trueta i l’IAS preparen una setmana cultural per als pacients amb motiu de Sant Jordi

un alumne del centre educatiu Salesians de Sarrià de ter reparteix roses de paper fetes per ells als professionals del Trueta, amb motiu de la diada de Sant Jordi

La campanya del Banc de Sang “Un donant, un llibre” a l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta i la visita d’escriptors de novel•la juvenil a l’Hospital de Dia d’Adolescents del Parc Hospitalari Martí i Julià, donaran demà el tret de sortida al programa cultural elaborat per l’ICS Girona i l’IAS, amb motiu de Sant Jordi i amb l’objectiu de fer més amable l’estada als pacients i usuaris d’ambdues institucions, al Trueta i al Santa Caterina, així com als diferents serveis i unitats sociosanitàries i de salut mental del Parc Hospitalari Martí i Julià.

El Banc de Sang continuarà la campanya el dia de Sant Jordi amb el regal d’un llibre per cada donació de sang, i aquest mateix dia, estudiants de Medicina de Girona vendran roses al hall de l’Hospital Josep Trueta. Per la seva banda, usuaris de la Unitat de malalties neurodegeneratives i dany cerebral adquirit del Centre Sociosanitari La República vendran roses i llibres a la parada de La Fundació Esclerosi Múltiple, a la plaça Catalunya de Girona. D’altra banda, els usuaris del Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica faran al matí una sortida per viure l’ambient de la Diada i per la tarda estan convocats al lliurament de premis del concurs “Dibuixos de Sant Jordi”, organitzat pel Servei; així mateix, usuaris del Servei de Discapacitat Intel•lectual del Parc vendran roses i manualitats a la Rambla de Salt; també ho faran els usuaris de la Llar Residència a l’entrada de l’Hospital Santa Caterina i del Sociosanitari. Els joves de l’Hospital de Dia d’Adolescents s’hi afegiran amb més roses i coques artesanes. Se suma al programa, el regal especial del llibre “Chocolate” als nens i nenes dels serveis de Pediatria dels dos hospitals. Aquest obsequi és possible gràcies a l’acord signat per la gerència d’ambdues institucions amb la Fundación Atresmedia. L’obra ha estat guanyadora del premi “Destino Infantil Ape-les Mestre y una flor de caramelo”.

El dimecres 24, alumnes del centre educatiu Salesians de Sarrià de Ter repartiran punts de llibre i roses fetes per ells entre els pacients de l’Hospital Trueta i també del Santa Caterina. El personal del Trueta repartirà a més lots de llibres del 50è aniversari del centre.

IV edició de l’acte literari “Hi havia un vegada ...”

El programa s’allargarà fins el dimarts 29 amb la IV edició de l’acte literari “Hi havia un vegada ...”, que cada any emplena de gom a gom la sala d’actes del Santa Caterina. Durant l’acte, els usuaris dels centres de dia de salut mental llegiran els seus relats i l’Associació Cultural del Parc Hospitalari farà entrega als assistents d’un llibre que recull els treballs presentats i una flor. L’escriptor saltenc Salvador Sunyer, convidat l’honor, recitarà un poema. Acompanyaran als assistents el gerent de l’ICS Girona i de l’IAS, doctor Vicenç Martínez Ibáñez i les diferents direccions de la institució. Els membres del programa radiofònic “Ens Patina l’Embrague” faran un cobertura especial de l’acte.

Des de la setmana passada i fins el 30 d’abril, els usuaris del Parc poden posar la seva cara als personatges de la Llegenda de Sant Jordi i fer-se una fotografia. El muntatge ha estat realitzat per Joan García, porter de l’Hospital i membre de l’Associació Cultural.

HOSPITAL
Dimarts, 22 Abril 2014