Una seixantena de futurs residents participen a la jornada de portes obertes de l'hospital Dr. Josep Trueta

jornada de portes obertes de l'hospital Trueta

Un  total de 64 metges i infermeres que volen començar la formació de la seva especialització van particitar el dia 27 de març a la Jornada de portes obertes per a futurs residents organitzada per l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta. Aquest acte, el tercer que s'organitza, té per objectiu explicar als futurs metges, infermers pediàtrics, llevadors i farmacèutics que puguin estar interessats en fer la formació especialitzada en aquest centre com els acollirà l’hospital, quin és el pla formatiu de les diferents especialitats i per fer-los una visita guiada per les seves instal•lacions.

Al Trueta la jornada ha tingut lloc aquest dijous 27 de març, de 10 a 13 h. És el tercer any que el centre gironí organitza una jornada de portes obertes de cara a futurs residents (MIR, FIR, LLIR i IIR). Durant la jornada també es va fer una trobada entre aquests i els residents actuals per tal que puguin compartir experiències, intercanviar inquietuds i conèixer de primera mà les seves opinions respecte la realització de l’especialitat al Trueta de Girona. L’any passat, una tercera part dels estudiants que van assistir a aquesta jornada van acabar escollint el Trueta com a hospital per a desenvolupar-hi la seva residència. Aquest any, a més, es dóna la circumstància que al mes de juny es graduaran els primers 80 metges que han estudiat a la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona.

Per la seva banda, l’IAS celebrarà la jornada de portes obertes el dimecres 2 d’abril, a les 13:30h, també amb una presentació i una posterior visita guiada per les instal•lacions del Parc Hospitalari Martí i Julià (Salt). L’IAS està acreditat com a unitat docent per a la formació de Metges Interns Residents en Psiquiatria, Psicòlegs Interns Residents, infermeria psiquiàtrica, llevadores i metges de família en rotació hospitalària. L’IAS està acreditat pel Ministeri de Sanitat i Política Social com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental.

Cada mes de maig el Trueta i l’IAS donen la benvinguda als residents que vénen a fer la residència als nostres centres (tant als hospitals Trueta i Santa Caterina, com als diferents dispositius de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines, com a les ABS docents).

Solen venir d’arreu de l’Estat espanyol i altres països per passar a Girona i Salt entre 4 i 5 anys, segons l’especialitat per a la que es formin. Enguany el Trueta preveu oferir 30 places de MIR, 2 farmacèutics, 3 per a l’especialització de llevadora i aquest any per primera vegada una plaça de residència d’infermeria pediàtrica.

Pel que fa a l’IAS, s’oferiran 3 places de MIR, 1 de resident de psicologia clínica (PIR), 2 infermeres residents en salut mental, 2 llevadores i 4 metges de família en rotació hospitalària.

HOSPITAL
Dijous, 27 Març 2014