L’Hospital Trueta fa un simulacre d’incendi i desallotja l’edifici de Consultes Externes

personal evacuat al simulacre l'edifici de consultes externes

Avui al matí s’ha dut a terme un simulacre d’incendi en un magatzem de neteja de la planta baixa de l’edifici de Consultes Externes, on suposadament s’hi trobaven productes químics que s’han inflamat. Donades les característiques de l’emergència s’ha activat el Pla d’autoprotecció del centre i els diferents equips d’intervenció han decretat l’evacuació de l’edifici (a excepció de les consultes de l’ICO), on aquell moment hi havia prop de 250 persones. Al cap de mitja hora han pogut tornar a l’edifici de Consultes Externes, que ha seguit amb normalitat el seu curs de visites programades. Pel que fa a l’edifici principal del centre hospitalari, no s’ha vist afectat per l’emergència.

Aquesta acció té per objectiu posar a prova el Pla d’Autoprotecció del centre i la coordinació entre els professionals i diferents cossos que hi intervenen. En aquest cas, per tal de desenvolupar el simulacre com si aquest fos una emergència real, s’ha comptat amb participació de la Policia Municipal de Girona i dels Bombers. Una vegada finalitzat el simulacre s’ha celebrat una reunió del Comitè d’autoprotecció per analitzar les conclusions de tota l’acció

Els plans d’autoprotecció defineixen com s’ha d’actuar en cas d’una situació d’emergència ocorreguda dins el centre. Aquest tipus d’exercicis es fan habitualment en compliment de la normativa vigent i serveix per analitzar els punts febles i buscar solucions de cara a situacions d’emergència reals.

Des de la direcció del centre es considera que és vital que la gent conegui què ha de fer en situacions d’emergència ja que una resposta efectiva i ràpida redueix els danys i les pèrdues accidentals i les conseqüències motivades per una mala actuació o una actuació fora de temps. I aquesta resposta efectiva només és possible amb la realització d’assaigs periòdics que, per un costat, formen els treballadors i, per l’altre, avaluen el funcionament de l’organització davant de situacions d’emergència.

HOSPITAL
Dijous, 5 Desembre 2013