El Trueta, l’Ajuntament de Girona i l’ACCU Catalunya inicien un projecte en benefici dels malalts de Crohn i colitis ulcerosa

Demà 21 de novembre a les 19h la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta acollirà una doble presentació. Per una banda, la de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (UMI) i de l’altra la secció gironina de l’Associació Catalana de Malalts de Crohn i colitis ulcerosa. La UMI, que depèn del Servei de Digestiu del centre hospitalari, neix de la necessitat de donar una resposta ràpida i ordenada als pacients afectats per la malaltia inflamatòria intestinal, malaltia de Crohn i colitis ulcerosa.

Aquesta Unitat  neix com una porta d’entrada per aquest grup de pacients, majoritàriament d’entre 15 i 30 anys, que presenten activacions de la malaltia en forma de diarrees i dolor abdominal, entre d’altres, de forma espontània i imprevisible i que requereixen d’una ràpida activació dels tractaments corresponents. Un dels objectius de la UMI és minimitzar la distorsió de la vida quotidiana que representa aquesta afectació.

Al mateix temps, els pacients crònics de malaltia intestinal també podran fer el seguiment dels seus controls rutinaris de forma telemàtica, de manera que s’agilitzarà aquest circuit i s’evitaran desplaçaments a l’hospital.

Els responsables d’aquesta unitat són Xavier Aldeguer, cap de Servei de Digestiu, David Busquets, adjunt del mateix servei, i Ramon Farrés cap de secció del Servei de Cirurgia.

L’acte de presentació serà a les 19h a la sala d’actes de l’Hospital Dr. Josep Trueta. Al mateix temps s’hi farà l’estrena de la secció gironina de l’Associació Catalana de Malalts de Crohn i colitis ulcerosa (ACCU), que funciona a Catalunya des de fa 21 anys. Es tracta d’una agrupació de pacients que pateixen aquestes malalties i que treballen per facilitar informació a pacients i familiars, fent divulgació sanitària popular per a donar a conèixer l’existència d’aquestes malalties i possibles solucions terapèutiques. La inquietud d’un grup de pacients gironins tractats a l’Hospital Dr. Josep Trueta ha impulsat la creació d’aquesta nova secció, encapçalada per Roger Bigas.

Ambdues presentacions estaran presidides pel director del serveis territorials de Salut a Girona, Josep Trias, el director de l’Hospital Dr. Josep Trueta, Antoni Juan i el president d’ACCU Catalunya, Manel Rivero.

HOSPITAL
Divendres, 20 Desembre 2013