S’obre un concurs de murals per decorar les habitacions de Pediatria de l’Hospital Dr. Josep Trueta

els pallassos d'hospital XaropClown amb uns nens ingressats

L’Associació d’Estudiants de Medicina de la Universitat de Girona (UdG) ha presentat una convocatòria per escollir entre els esbossos de dibuixos que es presentin els que decoraran les habitacions de la planta de Pediatria de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona. L’objectiu és que les propostes guanyadores es traslladin a les parets de la planta hospitalària, per tal de fer més agradable l’estada dels infants ingressats. El concurs, l’ha promogut la Comissió de Cultura, Art i Bioètica d’aquesta associació d’estudiants juntament amb la comissió Hospital Promotor de la Salut i Hospital Sense Fum, de la Gerència Territorial de l’ICS Girona, i amb l’Aula Hospitalària del centre gironí, que depèn del Departament d’Educació de la Generalitat.
La convocatòria s’emmarca en el projecte “Durant l’hospitalització, una píndola d’educació per a l’alimentació!” i, per això, els motius dels murals proposats han de girar entorn de diversos grups d’aliments, detallats en les bases del concurs. Es pintaran vuit habitacions de la planta pediàtrica, tant les parets com el sostre, buscant fer més amable l’estada dels nens hospitalitzats, d’acord amb el projecte educatiu relacionat amb l’alimentació.
El concurs s’adreça a estudiants de les Facultats de Medicina i d’Infermeria de la UdG i de l’Escola d’Art d’Olot, que hauran de presentar un esbós del mural que proposin abans del 31 d’octubre; quatre dies més tard es coneixerà el veredicte. Hi haurà vuit guanyadors, un per a cada habitació, i seran ells mateixos qui plasmaran el seu mural a les parets de l’Hospital. De les quatre parets de cada habitació, una acollirà el mural escollit i la resta es pintaran d’un únic color, harmonitzat amb la decoració que tindrà el sostre.
Aquesta convocatòria compta també amb la participació de l’Associació d’Amics del Centre Cristià d’Universitaris (CCU), la Creu Roja Joventut, l’Associació de Pallassos, Dipsalut, l’Hiperdecoració i el restaurant Draps de Girona. Es poden consultar les bases del concurs aquí.

HOSPITAL
Dimarts, 8 Octubre 2013