El Trueta combinarà la realització d’ecografies de Doppler a la ciutadania amb l’entrega de guardons per commemorar el Dia Mundial de l’Ictus

Per primera vegada, la Unitat d’Ictus aprofitarà la cita per atorgar premis a entitats gironines pel seu treball per millorar l’atenció als pacients d’ictus i familiars 

 

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta tornarà a aprofitar la commemoració del Dia Mundial de l’Ictus (29 d’octubre) per difondre els hàbits de salut que disminueixen el risc de patir aquesta afectació, que suposa la primera causa de mort en dones i la segona en homes als països occidentals. D’aquesta manera, el divendres 27 d’octubre, entre les 9 h i les 14 h, al vestíbul del centre, els professionals de la Unitat d’Ictus del Servei de Neurologia informaran sobre la malaltia, posant l’accent en la importància de la prevenció, la capacitat de detectar els senyals d’avís i la manera d’actuar en cas de patir un ictus.

Al vessant informatiu, s’hi afegirà la realització d’ecografies de Doppler per comprovar l’estat de les artèries d’aquelles persones que prèviament han demanat cita. Es tracta d’una prova no invasiva que permet calcular el flux de la sang en els vasos sanguinis mitjançant ones sonores d’alta freqüència. El resultat obtingut pot indicar un factor que predisposi a patir la malaltia.

La petició de cita per fer-se una ecografia de Doppler s’ha tancat una vegada completades totes les places disponibles prop d'un centenar. S’ha pres aquesta mesura amb la finalitat d’evitar aglomeracions al vestíbul del Trueta, on s’instal·laran dos aparells per fer la prova, que dura uns deu minuts, a dues persones alhora. 

A banda de les ecografies de Doppler, professionals d’infermeria del servei faran altres proves destinades a mesurar la pressió arterial, els nivells de glucèmia i, a pacients seleccionats, se’ls farà un monitoratge electrocardiogràfic per avaluar el risc d’arrítmies cardíaques, que són una causa potencial de patir un ictus.

 

Primera edició dels Premis de la Unitat d’Ictus

Com a principal novetat d’aquest 2023 destaca l’entrega per primer cop dels Premis de la Unitat d’Ictus del Trueta, destinats a reconèixer aquelles propostes o projectes impulsats per entitats de les comarques gironines que contribueixen a millorar l’atenció dels pacients amb ictus, així com dels seus familiars. Cada premi té una dotació econòmica de 2.000 euros, gràcies als diners recaptats l’any passat a la marxa i cursa solidària ‘Corre per l’ictus!’. Una iniciativa que consisteix a fer una cursa amb un recorregut de 10 km, amb sortida i arribada a Fontajau, que enguany està programada per al 19 de novembre.

Durant les darreres setmanes els i les professionals de la Unitat d’Ictus del Trueta han estat valorant les propostes presentades i serà aquest divendres 27 d’octubre quan es donin a conèixer les persones guardonades.

 

 

Lliurament  de Premis de la Unitat d’Ictus i
campanya de conscienciació sobre la malaltia

Per tal de facilitar la presa d’imatges, us convoquem el dia 27 d’octubre a les 11 h al vestíbul de l‘Hospital, moment en què es farà el lliurament dels Premis de  la Unitat d’Ictus, als projectes que hagin estat seleccionats pel Jurat. El lliurament anirà a càrrec de Glòria Padura, directora de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona; Lluís Ramió, cap de servei de Neurologia dels hospitals Trueta i Santa Caterina; Joaquín Serena, cap de la Unitat d’Ictus, i Mikel Terceño, neuròleg i organitzador de la cursa ‘Corre per l’Ictus!’. També podreu prendre imatges de la campanya de conscienciació que s’organitza al vestíbul mateix de l’Hospital.

 

Dia: 27 d’octubre de 2023

Hora:  11 h.

Lloc: Vestíbul de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta. Av. de França s/n. 17007 Girona.

 

HOSPITAL
Dimarts, 24 Octubre 2023

Tags: