L’Hospital Trueta completa la renovació de butaques a la cinquena planta A gràcies a un nou donatiu de l’Oncotrail

Pacient estrenant una de les noves butaques

Les tretze noves butaques se sumen a la vintena que ja es van adquirir l’any passat, també amb fons recollits a la cursa solidària que organitza l’Oncolliga

L’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta ha estrenat tretze noves butaques per a pacients i acompanyants, gràcies al donatiu fet per la Fundació Oncolliga Girona amb diners recollits a la darrera edició de la cursa solidària Oncotrail. Les butaques, valorades en 31.082,48 euros, se sumen a les vint estrenades l’any passat gràcies també a un donatiu d’Oncotrail i permeten donar per completada la renovació de totes les habitacions de les unitats d’hospitalització de cinquena planta A, on hi ha una unitat d’hospitalització convencional i la Unitat Polivalent d’Alta Intensitat de Cures, on hi ha pacients en situació semicrítica.

El director de l’Oncotrail, Lluís Comet, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, han visitat avui la planta on s’han distribuït les butaques, acompanyats per la supervisora de la unitat, Montserrat Ribó, i el gerent de l’Institut d’Assistència Sanitària i de l’Institut Català de la Salut a Girona, Joaquim Casanovas.

L'Hospital Trueta assumeix la totalitat de les intervencions quirúrgiques definides com d’alta complexitat pel CatSalut. Així doncs, els cirurgians dels Trueta són els encarregats d’operar tots els pacients de la Regió Sanitària de Girona amb neoplàsies malignes de cervell, esòfag, estómac, fetge, vies biliarss, pàncrees, pulmó, recte, cap i coll i ovaris. Cada any, realitzen més de 500 operacions d’aquests tipus que, per la seva complexitat i necessitat d’expertesa, només es poden assumir en un hospital terciari. A més, al Trueta es realitza la majoria de la resta de intervencions quirúrgiques del malalts oncològics, fent anualment al voltant de 1.300 cirurgies per càncer. Bona part d’aquests malalts ingressen en la planta 5ºA, al servei de cirurgia general o a la unitat de malalt semicrític. 

A la Unitat d’Hospitalització 5a A hi ha una àrea de semicrítics i una àrea d’hospitalització convencional. “La voluntat del Trueta és millorar el confort d’aquestes habitacions perquè els pacients i també els seus acompanyants se sentin gairebé com a casa en moments d’especial vulnerabilitat, i una de les actuacions per aconseguir-ho ha estat renovar les butaques que hi ha a cada habitació”, ha explicat el gerent de l’ICS Girona.  

Renovació de totes les butaques de la planta

Aquestes tretze butaques se sumen a la vintena que ja es van estrenar l’any passat gràcies a un altre donatiu fet amb els fons recollits a l’Oncotrail 2021 i han permès completar la renovació de totes les habitacions de la cinquena planta A.  Totes les  butaques d’hospitalització són elèctriques i amb comandament, disposen de seient reclinable, ofereixen màxim confort i varietat de posicions i elements de seguretat i estabilitat, que eviten moviments bruscos i prevenen possibles lesions, tant de pacients com de professionals.  

L’Oncotrail va recaptar en la seva darrera edició, l’octubre passat, un total de 383.000 euros, dels quals 188.561,69 euros s’han destinat a donatius per als hospitals gironins amb l’objectiu de millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer.  De la resta, 40.000 s’han destinat a projectes d’investigació, 40.000 més a dotar els nous serveis d’assessorament en nutrició i sexologia de l’Oncolliga, i 114.443,13 a donar continuïtat a la resta de serveis assistencials que ofereix l’entitat.

Un pacient acompanyat de representants de l'Hospital i d'Oncolliga, en una de les butaques noves   Un pacient en una de les butaques noves   Una de les butaques noves.

 

HOSPITAL
Dimecres, 28 Juny 2023

Tags: