Abordatge multidisciplinari del diagnòstic i maneig del pacient amb MAT/SHUa

capçalera del programa de la jornada

Us informem que el proper 7 de febrer tindrà lloc la jornada Abordatge multidisciplinari del diagnòstic i maneig del pacient amb MAT/SHUa, a la Sala d'actes de l'Hospital universitari de Girona Dr. Josep Trueta a la tarda.

La sessió està organitzada pel Servei de Nefrologia de l'Hospital Trueta i està especialment pensada per a professionals de la medicina que desenvolupin la seva activitat als serveis d'urgències, medicina interna, pediatria i ginecologia i obstetrícia.

La MAT és una definició histològica que engloba un grup heterogeni de malalties que poden arribar a ser amenaçants per la vida i que, per tant, han de ser reconegudes de manera precoç. La lesió d'aquestes, es caracteritza per la disfunció endotelial i la presència de trombes de la microcirculació. A mesura que es formen els trombes, aquests consumeixen plaquetes i provoquen la disrupció mecànica de l'eritròcit en el seu pas pels vasos, donant com a resultat anèmia i trombocitopènia. L'oclusió dels vasos resulta en isquèmia i lesió orgànica que poden afectar múltiples òrgans.

En aquesta jornada es plantejarà l'abordatge d'aquestes patologies i, a través de l'exposició de casos clínics, es farà palesa la importància de l'abordatge multidisciplinari d'aquestes.

Programa

Descarregueu-vos el programa en aquest enllaç.

Inscripció

Podeu realitzar la vostra inscripció en aquest enllaç.

Imatge del programa de la jornada

 

 

HOSPITAL
Dijous, 2 Febrer 2023

Tags: