L'Hospital Trueta fa canvis en els esmorzars i berenars de Pediatria per fer-los més saludables

Una nena hospitalitzada a punt d'esmorzar.

 

A l’Hospital Josep Trueta hem començat a fer alguns canvis en el servei d'alimentació de pacients amb l’objectiu de promoure hàbits més saludables, garantint el tipus de dieta prescrita per a cada pacient. Aquesta setmana hem començat a implementar els canvis amb els més petits, principalment amb els esmorzars i els berenars. Hem substituït algun dels aliments que ara donàvem, per altres aliments com fruita, pa integral i fruits secs, etc. Així, apostem per eliminar els aliments ultraprocessats i els sucres afegits, oferint esmorzars i berenars més saludables i equilibrats. 

El 2019 a l'HospitalTrueta ja es va començar a fer canvis amb els esmorzars i berenars de la planta de pediatria. Seguint la línia iniciada aleshores, des del Servei de Dietètica i Nutrició i del Servei de Pediatria i amb el recolzament de l'empresa adjudicatària del servei d’alimentació a l’Hospital Trueta, COEMCO, s'ha estat treballant per millorar-los encara més. 

Els nous àpats segueixen les recomanacions descrites a les guies alimentàries de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, en les que es promou una alimentació saludable, mediterrània, basada en el consum majoritari d'aliments d'origen vegetal, frescos i mínimament processats, ara com fruites fresques i fruita seca, pa integral, oli d'oliva verge... així com la reducció de sucres i aliments ultraprocessats (sucs, galetes, brioxeria industrial...). La nova proposta gastronòmica busca oferir un menjar de qualitat, proximitat, territori, sostenibilitat i innovació.

Com a Hospital promotor de la Salut es considera important cuidar les dietes del centre. En els últims anys ja s'han anat fent millores però el plantejament és continuar en aquesta línia a totes les dietes del Hospital per poder millorar de forma important la qualitat i també la sostenibilitat de la nostra alimentació.

Una nena ingressada a Pediatria a punt d'esmorzar.   Un dels esmorzars servits. 

Personal de la Planta de Pediatria a punt de repartir els esmorzars entre els infants ingressats.

HOSPITAL
Dimecres, 4 Maig 2022

Tags: