El Trueta ha estat l’escenari d’un workshop nacional d’angiologia i cirurgia vascular

Un moment de la internvenció quirúrgica durant el workshop

Els especialistes han participaran en dues intervencions quirúrgiques d’aneurisme aòrtic complex

L’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha estat escenari avui d’un workshop a nivell de l'estat espanyol d’angiologia i cirurgia vascular. A la sessió s’han apuntat cinc cirurgians vasculars de diferents hospitals: el Mar de Barcelona, Hospital General de Catalunya, Hospital Parc Taulí de Sabadell, Hospital Quiron Salud de Màlaga i Hospital Universitari Clínico San Cecilio de Granada. Els participants, els màxims assumibles per al tipus d’activitat que es realitza dins del quiròfan, han participat activament a les intervencions quirúrgiques, les quals han estat liderades pel cap de Servei de l’Hospital Trueta, el Dr. Omar Andrés Navarro, i l’equip de cirurgia vascular del centre.

En el workshop s'han realitzat dues intervencions quirúrgiques de pacients amb aneurismes d’aorta abdominal complex i s'ha fet un abordatge per via endovascular, és a dir, per un procediment mínimament invasiu. En concret es tracta d’aneurismes aortoilíacs infrarrenals, amb característiques ben diferenciades que han obligat als professionals a decidir quin era el millor dispositiu per a cada cas.

Aquest workshop està organitzat pel Capítol de Ciurgia Endovascular de la Societat Espanyola d’Angiologia i Cirurgia Vascular, que ha escollit Girona com a seu del taller pel nivell d’experiència que tenen els professionals.  Els cirurgians que han participat al curs tenen una àmplia experiència, també en aquest tipus de procediments d’aneurisme d’aorta complex, que són poc habituals.

El Servei d'Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Trueta realitza cada any un miler d’intervencions quirúrgiques, la meitat de les quals de cirurgia major i la majoria considerades processos de complexitat. 

Un moment de la internvenció quirúrgica durant el workshop   El quiròfan amb els professionals operant.

HOSPITAL
Divendres, 25 Març 2022

Tags: