L’Hospital Trueta adquireix set noves butaques per a l’àrea de Maternitat gràcies a la solidaritat ciutadana

L’objectiu és millorar el confort de les dones gestants, de les mares durant l’alletament i també de les seves parelles

El suport econòmic de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), Nexe Impressions, Haribo i d’altres particulars, empreses i entitats dels territori ha permès que l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta pugui renovar set butaques de pacients, en aquesta ocasió de l’àrea de Maternitat.

Les noves butaques, que ja s’han instal·lat, són molt més còmodes i polivalents, automàtiques i amb diferents posicions. Faciliten el confort de les pacients i, alhora, la mobilització per part de les professionals que les atenen, tant en els darrers moments de la gestació com en les primeres hores després del part.

En l’etapa final de l’embaràs, a totes les gestants se’ls realitzen proves de control del benestar fetal per valorar l’estat del fetus i identificar aquells que estan en perill dins de l'úter matern, per tal de poder prendre les mesures apropiades i prevenir un dany irreversible. Amb motiu de la pandèmia de Covid-19, s’ha organitzat un circuit diferenciat per a embarassades covid i no covid i s’han habilitat nous espais per fer aquestes proves. Les noves butaques ofereixen el confort necessari a les futures mares i les seves parelles.

D’altra banda, també s’ha volgut millorar la comoditat de les mares durant l’alletament matern, que l’Hospital Trueta potencia, i el descans dels acompanyants, que sovint passen la nit al costat de les seves parelles després del part.

El Servei d’Obstetrícia del Trueta atén cada any entre 1.280 i 1.300 parts. La prioritat del centre és oferir en tots els casos una atenció al part respectuosa amb el procés fisiològic i amb la mínima intervenció obstètrica possible, un tracte més personalitzat i íntim, unes instal·lacions més confortables i la màxima seguretat per a la dona i el nadó.

Gràcies a les donacions i microdonacions rebudes en el marc del programa solidari Fem+Trueta, l’Hospital avança en l’objectiu de disposar d’espais més acollidors, amables i funcionals tant per als pacients com per als seus acompanyants.

     

 

HOSPITAL
Dimarts, 28 Setembre 2021