Es constitueix la Comissió de seguiment per la creació del futur campus de salut a la Regió Sanitària de Girona

Captura de la pantalla durant la reunió telemàtica

Es tracta d’un pas més per avançar en la construcció del nou Hospital Josep Trueta

Un equip de treball tècnic serà l’encarregat de detectar les necessitats dels actors implicats i fer el seguiment dels tràmits urbanístics a realitzar

El Departament de Salut i els ajuntaments de Girona i Salt han constituït avui a la tarda la Comissió Paritària de Seguiment per la implantació del nou campus de salut a la Regió Sanitària de Girona i on s’inclou el nou Hospital Josep Trueta. La Comissió té la funció de facilitar la gestió conjunta entre les administracions i coordinar els tràmits urbanístics necessaris amb l’objectiu de promoure la transformació del nou centre hospitalari. En aquesta reunió constitutiva també s’ha nomenat un equip de treball tècnic urbanístic liderat des de la Regió Sanitària de Girona.

La Comissió de seguiment ha estat presidida per la consellera de Salut, Alba Vergés, i integrada pel director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, i el gerent territorial del CatSalut a Girona, Miquel Carreras. En representació dels ens locals, des de l’Ajuntament de Girona hi ha assistit l’alcaldessa Marta Madrenas i la regidora Eva Palau, així com l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, i el regidor Àlex Barceló.

Aquesta primera reunió constitutiva és un pas més per la implantació del nou campus sanitari a Girona i per avançar en la construcció del nou Hospital Josep Trueta. L’equip de treball tècnic s’encarregarà de fer el seguiment dels tràmits urbanístics de cada ens implicat i d’agrupar les necessitats de tots els actors participants. També haurà de dur a terme l’anàlisi urbanística sobre la ubicació de les diferents necessitats del campus sanitari i la cessió dels terrenys a favor del Departament de Salut.

Per dur a terme aquestes tasques, se celebrarà un mínim de sis reunions anuals ordinàries. L’equip de treball tècnic està format pel delegat territorial del Departament de Salut a Girona, Miquel Carreras; el director de Sector Girona Nord, Josep Carreras; el director territorial a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló; els arquitectes municipals dels ajuntaments de Girona i Salt, Pep Sola i Andrea Llusent; i els caps de la divisió de Recursos Físics del CatSalut, Martí Ballart, i del Servei Territorial d’Urbanisme a Girona, Jordi Domènech.

 

Captura de la pantalla durant la reunió telemàtica

 

HOSPITAL
Dijous, 14 Gener 2021

Tags: