L’Associació Ictus Girona fa donació al Trueta d’un equip d’estimulació elèctrica per a la rehabilitació de la disfàgia dels pacients que han patit un ictus

La disfàgia és la dificultat per empassar aliments degut a un trastorn del pas en algun punt situat entre la boca i l'estómac. Aquest problema de salut afecta sovint els pacients que han patit un ictus. Per ajudar a millorar el procés de rehabilitació d’aquests pacients, l’Associació Ictus Girona ha fet donació al Servei de Neurologia de l’Hospital Josep Trueta d’un equip portàtil d’estimulació elèctrica neuromuscular.

Es tracta d’un sistema que ajuda a activar i reeducar els músculs que actuen en el procés de deglució. D’aquesta manera, a través d’un tractament d’electroteràpia, els pacients poden enfortir i rehabilitar els músculs afectats. La tecnologia que incorpora aquest equip també permet als logopedes guiar els pacients mitjançant exercicis de deglució individualitzats i dirigits. A més, ofereix la possibilitat d’avaluar la funció i els patrons de deglució de cada persona.

La donació d’aquest aparell ha estat possible gràcies als diners recaptats en la 1a edició de la cursa solidària Corre per l’Ictus, organitzada el novembre de 2019 per l’Associació Ictus Girona en col·laboració amb la Unitat d’Ictus del Servei de Neurologia del Trueta.

 

HOSPITAL
Dijous, 5 Novembre 2020

Tags: