El Trueta es dota de 58 nous respiradors invasius per millorar l’atenció dels pacients crítics amb COVID-19

Obres a l’àrea de Reanimació Postquirúrgica de l'hospital Trueta

10 d’aquests respiradors s’han pogut adquirir gràcies al suport econòmic de Metalquimia, Friselva i altres empresaris del territori, i del triatleta Jan Frodeno

L’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta està adequant les seves instal•lacions per poder adaptar-se a la nova realitat assistencial que suposa la convivència de pacients amb i sense COVID-19. També s’està dotant de més equipament electromèdic per guanyar capacitat de resposta i ser més autosuficient.

Així doncs, a finals d’abril el Trueta ja va posar en marxa la nova Unitat de crítics i semicrítics de la 9aB, dotada amb 28 llits i tots els respiradors, monitors i equipament necessari per poder atendre pacients en qualsevol situació clínica: crítics, semicrítics o convencionals. Tot i que es tracta d’un espai pensat especialment per a pacients amb COVID-19, com que és polivalent permetrà poder donar resposta a les necessitats assistencials de cada moment i de tot tipus de pacients.

També s’han enllestit els treballs d’adequació de les plantes 9aA i 10a per acollir les noves habitacions i àrea de descans dels metges de guàrdia i despatxos mèdics. Aquestes habitacions eren les que hi havia a la planta 9aB abans de convertir-la en una unitat de crítics i semicrítics. En total, s’han habilitat 37 habitacions i 5 despatxos.

A banda d’aquestes obres que ja són una realitat, també s’estan fent obres a la planta 2a del Trueta per ampliar l’àrea de Reanimació Postquirúrgica amb 9 llits més per poder atendre simultàniament, però amb circuits diferenciats, pacients covid i pacients no covid post-quirúrgics crítics.

També està previst crear una nova Unitat d’Ictus i Unitat de Semicrítics de Malalties Neurològiques dotada amb 8 llits i adaptable a futures emergències.

Paral·lelament s’està treballant en la reforma de l’àrea d’endoscòpies (5aC), projectada per al 2021 i s’està projectant una nova àrea d’intervencionisme guiat per imatge, que comptarà amb tres sales d’intervencionisme i una sala d’observació i recuperació de pacients amb alguns boxs tancats per poder atendre pacients amb necessitat d'aïllament.

Adquisició de més aparellatge

En aquests darrers mesos, l’Hospital Trueta ha pogut adquirir 58 nous ventiladors mecànics invasius i 24 de no invasius, la majoria dels quals adquirits a principi de la pandèmia tot i que estan arribant de forma progressiva al centre arran de la gran demanda mundial d’aquests aparells. 10 d’aquests respiradors invasius s’han pogut adquirir gràcies al suport econòmic de Metalquimia, Friselva i altres empresaris del territori, i del campió olímpic i tres vegades campió del món d’Ironman, Jan Frodeno. La resta són compra directa, o bé de l’Hospital o bé del CatSalut.

A banda d’aquests respiradors que permetran atendre en les millors condicions els pacients crítics i semicrítics de la Regió Sanitària de Girona, també s’han adquirit ecògrafs de suport a les unitats de crítics –un dels quals gràcies a la donació del Girona FC-, centrals de monitors i monitors per a la nova unitat de crítics i semicrítics de la 9B, la nova Unitat de Reanimació i la nova Unitat d’Ictus, llits de crítics i d’hospitalització, carros d’aturada, desfibril•ladors, videolaringoscops per a intubació, entre d’altre equipament. La Unitat d’Electromedicina també compta amb noves impressores 3D i material d’impressió gràcies a la col·laboració d’Aliart Informàtica i Telecomunicacions.

Les noves adaptacions de les instal·lacions i tot aquest material permetrà que l’Hospital Trueta afronti amb les millors condicions un possible rebrot important de coronavirus, sense haver d’aturar l’activitat habitual del centre.

 

Obres a l'àrea de Reanimació Postquirúrgica de l'hospital Trueta  Obres a l’àrea de Reanimació Postquirúrgica de l'hospital Trueta

Obres a l’àrea de Reanimació Postquirúrgica de l'hospital Trueta  Obres a l’àrea de Reanimació Postquirúrgica de l'hospital Trueta

Obres a la 9ª planta: noves habitacions i àrea de descans dels metges de guàrdia i despatxos mèdics  Obres a la 9ª planta: noves habitacions i àrea de descans dels metges de guàrdia i despatxos mèdics

HOSPITAL
Dimecres, 12 Agost 2020

Tags: