L’Hospital Trueta estrena deu butaques més gràcies al donatiu de la Fundació Oncolliga

Aquestes butaques, que s’han pogut adquirir amb els diners que es van recaptar en la darrera edició de l’Oncotrail, s'han distribuït entre la Unitat Polivalent d'Alta Intensitat de Cures i la nova unitat d’hospitalització de la 9a B

L’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta ha estrenat deu noves butaques més per a pacients hospitalitzats i acompanyants gràcies al donatiu fet per la Fundació Oncolliga Girona amb diners recollits a la cursa solidària Oncotrail 2019.

Les butaques, que tenen un cost de 20.909 euros, s’han repartit entre les habitacions de la 5a planta, a la Unitat Polivalent d’Alta Intensitat de Cures, on queden hospitalitzats els pacients oncològics que han passat per una intervenció quirúrgica, i les habitacions de la nova unitat d’hospitalització de la planta 9a B, creada especialment per ingressar-hi pacients amb Covid 19. Es tracta d’una nova àrea flexible que pot acollir pacients crítics, semicrítics i convencionals –també oncològics- en funció de les necessitats assistencials del moment.

El director de l’Oncotrail, Lluís Comet, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, han visitat avui els espais on s’han instal·lat les noves butaques, acompanyats pel gerent territorial de l’ICS Girona, Joaquim Casanovas; la directora mèdica de l’Hospital Trueta, Elena Álvarez; i l’adjunta a la Direcció d’Infermeria, Anna Muñoz.  

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que es disputa per equips i consisteix a recórrer 100 km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i, gràcies a la col·laboració de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició fins ara ja s’han recollit més d’1.200.000 euros, uns fons que s’han anat repartint en funció de les necessitats de cada centre hospitalari i de l’entitat mateixa. També s’han destinat fons a diversos projectes d’investigació sobre el càncer.

 

 

HOSPITAL
Divendres, 24 Juliol 2020

Tags: