El Banc de Sang anima a donar sang amb normalitat als hospitals aquests dies

una sala de donació de sang

Els principals hospitals de Catalunya mantenen oberts els espais de donació de sang per atendre els donants aquests dies. L’impacte social del Coronavirus ha reduït les donacions de sang a la meitat, però les necessitats dels hospitals són les mateixes. Cada dia calen entre 800 i 1.000 donacions per atendre els malalts.

Com que la sang caduca, cal que les donacions siguin constants. Les plaquetes, per exemple, tenen una durada de cinc dies i són imprescindibles en molts tractaments de càncer.

Per això, l'espai de donació de l'Hospital Trueta està obert per atendre els donants de sang que durant aquests dies vulguin ajudar els malalts ingressats.

A més de la donació als hospitals, hi ha campanyes per tot el territori on es pot donar sang amb total normalitat. Al web donarsang.gencat.cat es pot consultar la ubicació de les campanyes.

Episodis precedents

Hi ha hagut anys en què la grip estacional ha fet baixar la donació de sang. Per evitar que això succeeixi en el cas del Coronaviurs, des del Banc de Sang animem tota la ciutadania a donar sang durant aquests dies i recorda que les persones que tinguin febre o símptomes gripals han d’esperar 15 dies per donar sang.

 

HOSPITAL
Dijous, 12 Març 2020

Tags: