Aquesta setmana ha començat la tercera fase de les obres d’ampliació de les Urgències de l’Hospital Trueta

Un dels operaris fent el tancament de la zona on es concentraran les obres.

Els treballs, que s’executaran durant sis mesos, consistiran en l’adequació d’una zona d’observació amb 12 llits i 8 butaques i d’una sala d’informació per a familiars

Aquesta setmana s’ha iniciat la tercera fase de les obres d’ampliació del servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, que consistiran en l’adequació d’una zona d’observació amb 12 llits, tres dels quals estan en boxs individuals, i 8 butaques. També es crearà una sala d’informació per a familiars. Per dur a terme aquests treballs s’ha traslladat provisionalment l’Àrea de Traumatologia a la primera planta de l’Hospital. Aquestes obres tindran un cost d’uns 800.000 euros i està previst que s’acabin a finals d’estiu.

Un cop acabada aquesta tercera fase, ja hauran culminat del tot les obres d’ampliació del servei d’Urgències, que van començar el març de l’any 2017 i que hauran suposat una inversió de poc més de 4 milions d’euros. El projecte global permetrà gairebé doblar la superfície que tenia el servei, que passarà dels 1.200 metres quadrats a 2.300 metres quadrats un cop acabada tota l’obra. Els treballs s’han organitzat en tres fases, per tal de fer compatible l’activitat assistencial amb els avenços dels operaris.

Des del mes de juny passat, quan es van estrenar els treballs resultants de la segona fase de les obres, el Servei està funcionant amb molta més superfície de la que hi havia anteriorment. Així, des de l’estiu que hi ha un circuit diferenciat per als pacients que venen amb mitjans propis i per als que arriben amb ambulància, i també es disposa d’unes instal·lacions molt renovades i ampliades que comprenen la zona d’admissions, la de triatge, la sala d’espera, la de pacients de baixa complexitat, l’àrea de traumatologia, i els boxs de crítics.

Les instal·lacions que es van inaugurar en la segona fase van quedar connectades amb les corresponents a la primera fase del servei d’Urgències, que van entrar en funcionament l’estiu de 2018 i que estan formades per una àrea d’atenció dotada de 22 boxs amb 31 punts d’assistència.

L’ampliació de les Urgències suposa una gran millora, tant per als usuaris com per als professionals. El Servei d’Urgències esta dotat d’equipament d’última generació que permet millorar la seguretat dels pacients i que ha suposat un pas endavant pel que fa a la millora del confort, la intimitat i la privadesa dels usuaris.

Cada dia van al centre uns 200 pacients, que sumen aproximadament 70.000 pacients al cap de l’any. Part dels pacients atesos arriben derivats d’altres hospitals o centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, atès que el Trueta n’és el centre de referència. Quasi el 20 % dels pacients atesos acaba ingressant al Trueta.

 

Un operari començant a fer els tancaments de la zona que on es faran les obres   Els operaris fent els tancaments de la zona que on es faran les obres

 

HOSPITAL
Dijous, 27 Febrer 2020

Tags: