Una llevadora del Trueta és reconeguda com a consultora internacional en lactància materna

La llevadora Vanessa Campas donant consells a una mare amb el seu nadó.

Aquesta acreditació s’aconsegueix després de superar un examen internacional que es realitza un cop l’any a tot el món

La llevadora Vanessa Campas Jiménez de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta ha rebut el títol de consultora internacional de lactància materna, després d’aprovar l’examen que la reconeix com a International Board Certified Lactation Consultant Consell (IBCLC). Vanessa Campas se suma al centenar de professionals que hi ha a l’Estat espanyol amb aquest títol.

Aquesta acreditació s’aconsegueix després de superar un examen internacional amb tribunal independent que es realitza un cop l’any a tot el món, i al qual només es pot accedir si es compleixen un seguit de requisits relacionats amb la formació i l’experiència, com ara ser professional de la salut o acreditar un determinat nombre d’hores de formació i de pràctiques en lactància materna abans de l’examen. La persona que rep el reconeixement d’IBCLC ha de reacreditar-se cada cinc anys, per tal de garantir que fa una formació continuada i que està al dia dels seus coneixements.

L’objectiu de la persona acreditada com a IBCLC és protegir, promoure i donar suport a la lactància materna mitjançant una intervenció de qualitat, professional i alhora propera, sempre subjecte a un estricte codi ètic que assegura els més alts estàndards de qualitat en l’atenció.

Des del servei de Ginecologia i Obstetrícia es valora molt positivament aquest reconeixement, donat que permetrà potenciar més l’alletament matern al centre hospitalari. El Trueta és dels pocs hospitals a Catalunya que té integrada una llevadora a l’equip d’infermeria de la planta de maternitat.

Els coneixements i habilitats de l’IBCLC poden beneficiar les mares que alleten i els seus nadons, així com el seu entorn en general. Els beneficis també són clars per als centres sanitaris i és que els hospitals que tenen algun professional amb aquest reconeixement solen incrementar les taxes de lactància materna. Al Trueta, aquesta taxa se situa en el 95,34 % de mares que alleten quan reben l’alta. A l'àmbit de referència de l'Hospital Trueta, que cobreix l'ASSIR del Gironès - Pla de l'Estany, el percentatge d’alletament és del 84,25 % als tres mesos. L’any 2019 hi va haver a l’Hospital de Girona un total de 1.263 parts.

Vanessa Campas, la llevadora de l'Hospital Trueta, aconsellant sobre alletament a una mare amb el seu nadó.   Vanessa Campas amb el seu títol que la reconeix com a consultora internacional.

HOSPITAL
Dimarts, 18 Febrer 2020

Tags: