Human factors and burnout > 13 de març > ACTIVITAT CANCEL·LADA

Programa de la Jornada

ACTIVITAT CANCEL·LADA > S'INFORMARÀ DE LA NOVA DATA

El 13 de març s'acull la Jornada Human Factors and burnout que tindrà lloc a la Facultat de Medicina de Girona, organitzada per l'Hospital universitari de Girona Dr. Josep Trueta.

Cada cop hi ha més evidència i acceptació que la majoria de complicacions o dificultats en medicina vénen derivats, no de la falta de formació o d’aptituds clíniques dels professionals, sinó de problemes de comunicació, distracccions o errors a l’hora de valorar la gravetat o urgència de la situació. En resum, del que anomenem “aptituds no tècniques”.

Aquesta realitat, que els humans no som infalibles i cometem errors, costa d’acceptar en medicina i això fa que quan les complicacions succeeixen molts professionals tinguin problemes per afrontar-ho, per compartir-ho i, més important, aprendre’n en un entorn constructiu. Això genera una gran càrrega emocional, molt sovint difícil de gestionar perquè un se sent sol i desamparat, sense saber on demanar ajuda o suport. Aquesta situació pot fàcilment acabar en un estrès emocional crònic que es manifesta en forma d'esgotament físic i mental, d'una actitud despersonalitzada i d'un sentiment de falta de realització personal, sovint acompanyat d'un baix rendiment laboral.

En els últims anys, la professió mèdica ha augmentat el seu grau de complexitat, no només per la necessitat de tenir cada cop més coneixements, sinó per la complexitat del context en el qual exercim la nostra professió.  La jornada que presentem el 13 de març abordarà tots aquests temes i a més, a través de tallers pràctics, proposarà estratègies per millorar i combatir els problemes que se'n puguin derivar.

Descarregueu-vos el programa.

 

Programa de la Jornada

HOSPITAL
Dijous, 13 Febrer 2020

Tags: