El Trueta estrena un cotxe elèctric perquè els infants arribin a quiròfan en un ambient més distès i confortable

Representants de Garatge Plana amb professionals del Trueta, fent entrega del cotxe elèctric

Garatge Plana ha donat aquest vehicle, que permetrà que els nens ingressin a l’Àrea Quirúrgica conduïts pels seus pares i redueixin així l’estrès i la por de ser operats

L’Hospital Trueta intervé cada any uns 500 pacients pediàtrics, dels quals 350 podrien beneficiar-se d’aquest nou cotxet elèctric

L’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta ha rebut la donació d’un vehicle elèctric de joguina, que servirà perquè els infants que han d’entrar a quiròfan ho facin en un ambient més divertit i distès. A partir d’ara, els nens d’entre 2 i 7 anys que hagin de ser operats podran sortir de la seva habitació, a la planta de Pediatria, damunt del cotxe ―que serà conduït per control remot pels seus pares i, en alguns casos, pels infants mateixos―, acompanyats de l’equip de professionals sanitaris que habitualment s’ocupen dels trasllats.

Es tracta d’una col·laboració del Garatge Plana, que ha fet entrega d’aquest vehicle a l’Hospital amb l’objectiu de reduir l'estrès i la por que els comporta l'entrada a quiròfan.

Des del Servei de Cirurgia Pediàtrica de l'Hospital Trueta, coordinat per Enrique Bordón Cabrera, es valora molt positivament aquesta iniciativa que pot ajudar els  infants a viure l’experiència d’una manera més còmoda i divertida i que, fins i tot, pot reduir-los la necessitat de fàrmacs preanestèsics. De la mateixa manera, si l’anestèsia s’administra als infants quan estan més relaxats, el postoperatori també els és més plàcid i menys traumàtic, cosa que pot transformar l’experiència de la cirurgia en una vivència positiva.

Els seus responsables afirmen que si el pacient se sent acompanyat per les persones en qui confia disminueix en gran mesura el nivell d’estrès, la por i l’ansietat que comporta una intervenció quirúrgica en edats pediàtriques. Al mateix temps, els beneficis són també per als pares, que veuen com el seu fill entra a l’Àrea Quirúrgica en un estat anímic molt positiu.

En una fase inicial, l’ús d’aquest vehicle està destinat als pacients pediàtrics que ingressen per intervencions quirúrgiques programades (cirurgia pediàtrica, traumatologia, ortopèdia pediàtrica i otorrinolaringologia). En una segona fase es vol ampliar aquesta iniciativa a pacients pediàtrics ingressats que necessitin proves auxiliars diagnòstiques, de manera que es podrien desplaçar amb el cotxe per diferents àrees del centre.

El Servei de Cirurgia Pediàtrica, format per un coordinador i tres facultatius adjunts, és un servei conjunt dels hospitals Dr. Josep Trueta de Girona i Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt. En aquest darrer centre es realitza sobretot cirurgia major ambulatòria, mentre que al Trueta s’hi duen a terme les intervencions de major complexitat que requereixen ingrés.

L’Hospital Dr. Josep Trueta realitza cada any unes 500 intervencions quirúrgiques en pacients pediàtrics, dels quals uns 350 es podrien beneficiar d’aquest nou vehicle elèctric.

Aquesta donació s’emmarca en la campanya de mecenatge ‘Fes + Trueta’, que té la finalitat d’implicar entitats, empreses i particulars del territori en el projecte assistencial del centre i de sensibilitzar la societat civil sobre la importància de les seves aportacions altruistes per millorar, encara més, el benestar dels pacients i la qualitat de l’assistència que s’ofereix a la ciutadania.

Un pacient pediàtric entrant a quiròfan amb el cotxe elèctric  Un pacient pediàtric es dirigeix a quiròfan amb el cotxe elèctric  Un pacient pediàtric es dirigeix a quiròfan amb el cotxe elèctric  Un pacient pediàtric es dirigeix a quiròfan amb el cotxe elèctric  Un pacient pediàtric es dirigeix a quiròfan amb el cotxe elèctric  Un pacient pediàtric entrant a quiròfan amb el cotxe elèctric

HOSPITAL
Dilluns, 27 Gener 2020

Tags: