L’Hospital Trueta estrena divuit butaques gràcies al donatiu de l’Oncolliga

El director de l’Oncotrail, Lluís Comet, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, han visitat les dues plantes on s’han instal·lat les butaques, acompanyats per Glòria Padura, directora de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, i David Gallardo, director assistencial de l’ICO Girona. També els han acompanyat la directora d’Infermeria de l’Hospital Trueta, Pilar Solé, i l’adjunta a Direcció de Cures de l’ICO Girona, Imma Brao

Aquestes butaques, que han estat adquirides gràcies als diners que es van recaptar en la darrera edició de l’Oncotrail, s'han distribuït entre la planta d'oncologia i la Unitat d'Alta Intensitat de Cures de l'Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta

Les dependències de l’Hospital Dr. Josep Trueta han estrenat divuit noves butaques per a pacients i acompanyants, gràcies al donatiu fet per la Fundació Oncolliga Girona amb diners recollits a la cursa solidària Oncotrail 2018. L’Institut Català d’Oncologia (ICO) ha rebut vuit butaques per valor de 18.585,60 euros, que faran més confortable l’estada de pacients i acompanyants durant les sessions de tractament a la vuitena planta, on estan hospitalitzats els pacients oncològics. Les altres deu butaques, que tenen un cost de 23.232 euros, s'han donat a l’Institut Català de la Salut, i s’han instal·lat a les habitacions de la cinquena planta, a la Unitat Polivalent d’Alta Intensitat de Cures, on, entre altres, queden hospitalitzats els pacients oncològics que han passat per una intervenció quirúrgica.

El director de l’Oncotrail, Lluís Comet, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, han visitat les dues plantes on s’han instal·lat les butaques, acompanyats per Glòria Padura, directora de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, i David Gallardo, director assistencial de l’ICO Girona. També els han acompanyat la directora d’Infermeria de l’Hospital Trueta, Pilar Solé, i l’adjunta a Direcció de Cures de l’ICO Girona, Imma Brao.  

Durant la visita, Gallardo ha expressat el seu “agraïment infinit” cap a l’Oncotrail per la seva solidaritat i ha destacat que es tracta d’un esdeveniment que “té un doble impacte: d’una banda, la satisfacció dels que corren i hi col·laboren com a voluntaris, i de l’altra, el guany que acaba generant per als pacients i familiars”.  En la mateixa línia s’ha expressat la directora d’Infermeria del Trueta, Pilar Solé, que ha afegit que les noves butaques no solament donen més comoditat als pacients i familiars, sinó també als professionals que els atenen. “Que siguin butaques basculants ajuda al fet que el professional no hagi de fer tant d’esforç quan ha d’enllitar el malalt, ja que només acompanyant-lo una mica ja el pot ajudar a canviar de posició”, ha explicat.

Per la seva banda, Lluís Comet, director d’Oncotrail, ha recordat que l’origen de la cursa solidària va ser la seva pròpia experiència personal quan va estar ingressat a causa d’un càncer. “Els meus familiars i jo mateix ens vam adonar que les butaques que hi havia a les habitacions no eren gens còmodes i vaig decidir que faria alguna cosa per recaptar diners amb els quals poder canviar-les”, ha explicat. L’Oncotrail va recaptar en la seva darrera edició, l’octubre passat, un total de 288.472 euros, dels quals 174.303 euros s’han destinat a donatius per als hospitals gironins amb l’objectiu de millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer.  

Sumar-se al repte

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que es disputa per equips i consisteix a recórrer 100 km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i, gràcies a la col·laboració de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició fins ara s’han recollit més de 900.000 euros, uns fons que s’han anat repartint en funció de les necessitats de cada centre hospitalari i de l’entitat mateixa. També s’han destinat fons a diversos projectes d’investigació sobre el càncer.

El director de l’Oncotrail, Lluís Comet, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, han visitat les dues plantes on s’han instal·lat les butaques, acompanyats per Glòria Padura, directora de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, i David Gallardo, director assistencial de l’ICO Girona. També els han acompanyat la directora d’Infermeria de l’Hospital Trueta, Pilar Solé, i l’adjunta a Direcció de Cures de l’ICO Girona, Imma Brao

 

HOSPITAL
Dimecres, 15 Maig 2019