Comín: “Mantenim el compromís per fer un nou hospital Trueta”

El conseller de Salut, Antoni Comín parlant amb professionals del Trueta

El conseller ha anunciat que s’invertiran entre deu i dotze milions d’euros per ampliar el bloc quirúrgic i l’hospital de dia de l’ICO a l’actual centre.

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha refermat el compromís del departament de Salut i del govern en la construcció d’un nou hospital a Girona durant la visita que ha fet a l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de la ciutat. “Mantenim el compromís amb la necessitat de fer un nou Trueta per a aquesta regió sanitària”, ha  subratllat en una atenció als mitjans de comunicació. “Hem de fer un hospital de molta qualitat i de primera divisió perquè duri cinquanta anys”, ha destacat.

Comín, però, ha deixat clar que el projecte no serà immediat, perquè es tracta d’una inversió “molt important i tothom sap que en la situació pressupostària actual no es pot fer a curt termini”, però mentrestant s’ha de “garantir que l’actual Trueta funcioni amb les millors condicions i sigui de qualitat”. Per aquest motiu, ha anunciat diverses inversions com ara, per exemple, entre deu i dotze milions d’euros per ampliar el bloc quirúrgic i l’àrea de l’hospital de dia d’oncologia; cinc milions d’euros per ampliar i reformar el servei d’urgències o entre dos i tres milions en la UCI pediàtrica i  àrea de neonatologia. En aquest sentit ha reiterat, un cop més, que aquestes inversions no impliquen que no es faci el nou centre hospitalari.

Durant la visita, Comín també ha escoltat les reivindicacions d’un col·lectiu de professionals sanitaris i famílies que reivindicaven reformes en la UCI pediàtrica i neonatologia. El conseller els ha recordat que durant el segon semestre del 2016 s’executaran les obres d’una primera fase pressupostada en 500.000 euros i que més endavant es farà la segona. “Hem decidit fer aquest projecte en dues fases perquè així les obres poden començar immediatament”, ha reblat el conseller i s’ha felicitat perquè “després de 30 anys arriba una inversió tan esperada”.

Finalment, Comín també ha explicat que s’han rebut noves xifres sobre els casos d’enterovirus i ha subratllat que només hi ha dos nens hospitalitzats i cap a la UCI (en total són 104 casos). “Volem ser molt prudents, però com ja vam dir la tendència respecte el brot és d’anar-se reduint progressivament”.

HOSPITAL
Divendres, 8 Juliol 2016

Tags: