Els treballs han suposat una inversió de més de quatre milions d’euros i han permès incrementar notablement la superfície, que ha passat de 1.200 a 2.300 metres quadrats
Avui s’ha posat en marxa una Àrea d’Observació amb 11 llits, tres dels quals amb possibilitat d’aïllament, i una Àrea de Tractament amb 8 butaques
Avui s’han posat en marxa l’Àrea d’Observació i l’Àrea de Tractament de les Urgències de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, resultat de la tercera i última fase de les obres d’ampliació del servei, que han tingut un cost de 800.000 euros. Aquesta última fase culmina les obres de millora i ampliació del Servei d’Urgències van començar l’any 2017.
El projecte global ha suposat una inversió d’uns 4 milions d’euros en obres i prop de dos milions d’euros en equipament, finançats pel CatSalut i ha permès gairebé doblar la superfície que tenia el servei, que ha passat dels 1.200 metres quadrats als 2.300 metres quadrats.
A l’Àrea d’Observació que avui ha entrat en funcionament hi ha 11 llits amb monitorització, que estan situats al voltant d’un control d’infermeria, tres dels quals estan en boxs tancats per a pacients que puguin precisar mesures d’aïllament. L’Àrea de Tractament disposa d’espai per a vuit butaques. També s’ha habilitat una sala per a informació a familiars.
La posada en marxa d’aquests nous espais permetran posar en funcionament, a mitjan setmana, l’Àrea de Traumatologia, amb una sala de guixos, una de sutures, una zona amb tres boxs. Durant les obres de la tercera fase, aquests espai s’havia estat utilitzant com a zona d’observació, mentre que la traumatologia s’atenia en un altre espai, fora del Servei d’Urgències.
També està previst que properament s’atenguin al mateix Servei, les urgències d’oftalmologia i d’otorrinolaringologia, que ara s’atenen a la primera planta.
Una gran millora
Amb aquesta ampliació, el Servei d’Urgències disposa de cinc àrees diferenciades: l’Àrea Ambulatòria, per als pacients de baixa complexitat, amb cinc consultes i la zona de tractament amb 8 butaques; l’Àrea d’Urgències Generals, que està dotada de 22 boxs amb 31 punts d’assistència; l’Àrea de Crítics, amb quatre punts d’atenció, un dels quals amb possibilitat d’aïllament, l’Àrea d’Observació, amb 11 llits i l’Àrea de Traumatologia.
Al Servei d’Urgències, hi ha un circuit diferenciat per als pacients que venen amb mitjans propis i per als que arriben amb ambulància. Un cop dins, hi ha la zona d’admissions, la de triatge, I diverses sales d’espera.
L’ampliació de les Urgències suposa una gran millora, tant per als usuaris com per als professionals. El Servei d’Urgències està dotat d’equipament d’última generació que permet millorar la seguretat dels pacients i que ha suposat un pas endavant pel que fa a la millora del confort, la intimitat i la privadesa dels usuaris. Aquesta obra ha permès disposar d’unes instal·lacions totalment renovades i ampliades, que suposen un gran salt qualitatiu al servei.
Durant aquests anys, els treballs d’ampliació s’han hagut de fer en tres fases per poder fer compatible l’assistència amb les obres de millora, que es van haver d’aturar coincidint amb el decret de l’estat d’alarma durant la primera onada de la pandèmia.
El Servei d’Urgències atén cada dia uns 200 pacients –excepte durant la pandèmia que aquesta xifra ha estat inferior- , que sumen aproximadament 70.000 pacients al cap de l’any. Part dels pacients atesos arriben derivats d’altres hospitals o centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, atès que el Trueta n’és el centre de referència. Quasi el 20 % dels pacients atesos acaba ingressant al Trueta.
Si necessiteu més vídeos en trobareu aquí.