Al·lergologia i Immunologia Clínica

Servei Assistencial

Presentació

L’Al·lergologia és l'especialitat mèdica que estudia, diagnostica i tracta les malalties al·lèrgiques. Estudis recents han demostrat un increment en la prevalença d’aquestes malalties, especialment en els països més desenvolupats. Actualment s’estima una prevalença de malalts al·lèrgics, a l’Estat espanyol i a altres països industrialitzats, del 20-30%, esperant que segueixi augmentant en els propers anys.

Les malalties al·lèrgiques més freqüents són la rinoconjuntivitis seguida de l’asma, la urticària, l’al·lèrgia a medicaments, l’al·lèrgia als aliments, la dermatitis atòpica, l’al·lèrgia a verí d’himenòpters i altres.

El servei d'Al·lergologia està ubicat al Centre d'Especialitats Güell, on hi trobem les consultes externes, i l'Hospital de Dia de Santa Caterina, especialment destinat a la realització de proves de risc. 

El servei d’Al·lergologia dels hospitals Trueta i Santa Caterina és un dels serveis integrats en l’estructura assistencial compartida dels dos hospitals i dona cobertura a la patologia al·lèrgica de tota la Regió Sanitària Girona, excepte l’Alt Maresme, amb una població de prop de 800.000 habitants.

Centre d'Especialitats Güell (Girona)

Carrer Mossèn Joan Pons, 6, 17001 Girona
Correu electrònic: alergia.girona.ics@gencat.cat

Parc Hospitalari Martí i Julià (Salt). Hospital Santa Caterina · Hospital de Dia

C/ Doctor Castany s/n · 17190 Salt

Àmbit: 

Hospital