Nen@s en Moviment

L'objectiu general del Programa Nen@s en Moviment és abordar l’obesitat infantil mitjançant un enfocament integral que impliqui canvis nutricionals, emocionals i estils de vida de l’infant i el seu entorn dirigit als alumnes de 3er, 4rt i 5è de primària, amb sobrepès i/o obesitat implicant-hi els pares i/o familiars, professors, monitors de lleure i esports i, els professionals de la salut. La intervenció es realitza des dels espais naturals de l’infant, per facilitar-li l’elecció de les opcions més sanes i tenint com a pilars fonamentals  l'alimentació, l'exercici físic i les emocions. Es tracta d'un projecte innovador i original que compta amb la implicació i sinèrgies de diferents sectors.

Objectius específics i Programa formatiu

     

Al llarg de les diferents sessions, que es duen a terme a les pròpies escoles, es fa una teràpia en grup on nens i pares, paral·lelament, treballen amb temes relacionats amb la salut com ara alimentació saludable, publicitat enganyosa, autocontrol, imatge corporal, comunicació, resolució de conflictes, drets personals, autoestima, relaxació i activitat física, amb l’objectiu que els participants hi puguin expressar les seves emocions en relació al tema del sobrepès, l'obesitat i les seves conseqüències. El programa dura 11 setmanes amb sessions setmanals d’una hora i mitja, i la seva implementanció al territori de la RegióSanitària de Girona ha durat dos anys.

Per valorar el projecte, s’utilitzen unes avaluacions per a pares i per a nens que es realitzen al principi i final del programa, als 3 mesos, 6 mesos i a l’any de la finalització del programa.

La implementació del programa ha tingut un gran impacte social i l’avaluació de la 1a jornada de treball del Programa Nen@s en Moviment, realitzada a través d' una enquesta, va ser globalment satisfactòria. Destaca que un 87.5% tornaria a participar-hi posant èmfasi al fet d' haver estat una jornada que serveixi per la tasca diària.

Primaria