La salut comunitària és el conjunt d’actuacions, prestacions i serveis destinats a millorar la situació de salut de la comunitat i impulsar l'adopció d'estils de vida saludables.
Els nostres equips d’atenció primària estan dotats de referents de salut comunitària (professionals de la medicina i d’infermeria), referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, fisioterapeutes, higienistes bucodentals, tots ells amb un perfil comunitari i amb tasques enfocades principalment a la promoció de la salut, per apoderar la població i millorar el seu benestar, treballant per a una millor qualitat de vida de les persones. També tenen funcions de prevenció, per tal d’evitar que problemes de salut lleus acabin en un problema de salut més greu.
Els nostres professionals treballen la salut comunitària segons l’estratègia de Salut Comunitària de Catalunya, basada en els tres nivells d’orientació comunitària de l’Atenció Primària:
- 1r nivell: Passar consulta mirant al carrer i, per tant, tenint en compte els determinants socials de la persona que atenem, el seu context i els seus actius.
- 2n nivell: Organitzar activitats grupals amb orientació comunitària, tenint en compte les dimensions biopsicosocials de les persones participants.
- 3r Nivell: Fer acció comunitària, és a dir, participar en el procés comunitari del territori amb els actius de què disposi el territori: Treballar A la comunitat i AMB ella.