S’obre un nou espai d’atenció a les mares i els pares de nounats a la Garrotxa

L’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa estrena demà el nou servei mare-nadó, coordinat per tres infermeres, que funcionarà tres dies a la setmana

L’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot posen en marxa aquesta setmana un nou espai d’atenció als nounats  i als pares i mares, coordinat per l’Equip Pediàtric Territorial (EPT) de la Garrotxa, adreçat  a progenitors de nadons de 0 a 6 mesos de tota la comarca.

Al nou servei, anomenat mare-nadó, s’hi pot accedir lliurement sense necessitat de demanar cita prèvia. Amb la coordinació d’una infermera pediàtrica, les mares i els pares podran compartir amb la resta de participants els dubtes i les vivències d’una etapa tan intensa com són els primers mesos de vida d’un nadó. En cap cas es tracta d’un espai per rebre lliçons ni xerrades de cap mena, sinó que es pretén que siguin els progenitors mateixos qui proposin qüestions per debatre entre tots, amb el suport i els consells d’una professional assistencial.

Aquest servei es durà a terme a tres espais diferents: al CAP d’Olot, els dijous d’11.30 h a 12.30 h; al CAP Besalú, un divendres de cada dos, de 10 h a 11 h; i al casal Sant Miquel d’Olot, els dimecres de 10.30 h a 11.30 h.

L’EPT de la Garrotxa va ser creat l’any 2012 mitjançant la col·laboració entre l’ICS i la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot, per donar un únic servei de pediatria a tots els nens i nenes de la comarca de la Garrotxa, uns 8.300 infants d’entre 0 i 14 anys. L’EPT dóna assistència tant des de l’atenció primària com des de l’hospitalària, cosa que millora la continuïtat assistencial i apropa l’assistència a l’entorn natural dels infants i a la seva comunitat. Aquest EPT atén la població de referència de les àrees bàsiques de salut de Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas (de la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot), i dels equips d’atenció primària d’Olot i Besalú (de l’ICS), a més de l’hospital comarcal.

Des que l’EPT està en funcionament ha millorat la resolució i l’eficiència en la prestació de serveis; s’ha potenciat la continuïtat assistencial entre l’atenció primària i l’hospitalària i la gestió del coneixement entre professionals i nivells, que han treballat en equip, i s’ha donat una assistència homogènia i equitativa a tot el territori.

La creació de l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa és fruit d’aliances estratègiques entre les dues entitats (l’ICS i la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot) que donen servei a un mateix territori, d’acord amb les directrius establertes pel Pla de Salut 2011-2015.

PRIMARIA
Dimarts, 30 Setembre 2014