Els equips d'atenció primària se sumen a les activitats organitades en motiu del Dia Mundial de l'Activitat Física

En motiu del Dia Mundial de l'Activitat Física, que se celebra cada 6 d'abril, els equips d'atenció primària dels centres de l'ICS Girona han organitzat un munt d'actvitats que van començar la setmana passada i s'allarguen durant tot aquest mes. La campanya d'aquest any, amb el lema "Mou-te, i viu feliç", té per objectiu de promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar.

El Dia Mundial de l’Activitat Física és una de les eines amb què cada any fem realitat el nostre compromís per promoure hàbits de vida activa per a tota la població, tot seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El DMAF és una iniciativa conjunta entre la Secretaria General d’Esport i Activitat Física (SGEAF) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Entre les activitats organitzades pels nostres centres hi havia, per exemple, una caminada popular organitzada el dia 5 d'dabril per Regidoria d’Activitat Física i Esport de l’Ajuntament d’Arbúcies, pel CAP Arbúcies i diverses escoles, centres i entitats locals; o les dues caminades saludables per a la gent gran impulsades pel CAP de Canet de Mar, pels dies 4 i 11 d'abril.

Alguns centres han organitzat jornades saludables, com és el cas de Besalú, que pel proper 13 d'abril al matí el dedicaran a fer tota mena d'activitats, com ara una marxa nòrdica, classes de pilates i de zumba obertes a tothom, tot plegat amenitzat amb un petit esmorzar. Aquest també va ser el cas d'Olot, que el dia 6 va fer una sessió Esport i Autisme, amb col·laboració amb l'ajuntament i altres entitats, amb marxa nòrdica, un taller de teràpia ocupacional i processamnet sensorial, zumba i country.

A Llançà han fet una aposta valenta per la commemoració de la Jornada i van organitzar tota mena d'activitats entre el 4 i el 7 abril. Algunes de les iniciatives impulsades han estat una sessió d'activitat física de baixa intensitat, ioga, caminades per la natura, gimnàstica, caiac, sessions de QI Gong amb un toc afro, i activitats per fer en família, com una sortida de trail o una visita guida als ocells de l'Albera Marítima.

També els professionals van organitzar activitats per promoure l'activitat física entre el col·lectiu de sanitaris. Aquest és el cas de la gincama organitzada pel CAP Can Gibert del Pla, en la que s'enfrontaven equips representants dels professionals de Montilivi i del CUAP Güell, amb tota mena de divertides i tradiconals activitats, com ara curses de sacs i el joc del mocador, i que va comptar també amb un esmorzar saludable.

Fotos de dalt a baix i d'esquerra a dreta: Caminada popular a Arbúcies, activitats organitzades per Castelló d'Empúries; activitats Toredar. A baix, activitat de caiac organitzada a Llançà, zumba a Olot i gimcana de professionals dels EAP de Girona i el CUAP Güell.

    

    

 

 

PRIMARIA
Dijous, 11 Abril 2024

Tags: