Noves directores als EAP de Sant Feliu de Guíxols i Can Gibert del Pla

Us informem de les noves responsables als EAP de Sant Feliu de Guíxols i Can Gibert del Pla: Raquel Tena Rodríguez, nomenada nova directora de l'Equip d'Atenció Primària de Sant Feliu de Guíxols i Gemma Pintó Farrés és la nova directora de l'Equip d'Atenció Primària de Can Gibert del Pla.

Raquel Tena Rodríguez, nascuda a Barcelona l'any 1973, és diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona l’any 1991-1994, especialitzada en infermeria familiar i comunitària. Postgraus en Atenció Primària i Comunitària, en Infermeria Pediàtrica, en Gestió Sanitària i Màster en Gestió Integrada en Serveis Sanitaris Atenció Primària  i Residencial.

Inicia la carrera professional l’any 1994 com a infermera a l’Hospital de Sant Joan de Déu, i treballa a l’atenció primària des de 1998 a l’inici a l’ICS l’Hospitalet de Llobregat en vàries Àrees Bàsiques de Salut (ABS) i després a l’ICS Costa de Ponent. A partir del 2001 comença la trajectòria vinculada a la Direcció d'Atenció Primària (DAP) de Girona ja com a personal estatutari fix, fins a l’actualitat. Primer a l’ABS Cassà de la Selva 2001-2005 i més tard a l’Equip d'Atenció Primària (EAP) de Sant Feliu de Guíxols, on ha treballat com Adjunta a la Direcció des del 2014.

Inicialment, va ocupar consultes d’infermeria d’adults per posteriorment passar a consultes d’infermeria pediàtrica. Ha estat Referent de Qualitat i va participar de la primera acreditació en qualitat (2015) del Departament de Salut-Generalitat de Catalunya, de fet Sant Feliu de Guíxols va ser la primera ABS de DAP Girona en acreditar-se. Ha estat Referent del Programa Salut i Escola i Referent de Vacunacions. Membre de l'AENTDE i de l'AIFICC. També ha participat com a ponent a diferents congressos i jornades i ha format part de l’equip organitzador de la Jornada d’ABS.

Gemma Pintó Farrés, nascuda a La Cellera de Ter el 1972. Realitza estudis de Medicina a la Universitat de Barcelona, essent durant aquest període becària del servei de coordinació de Trasplantaments de l’Hospital Clínic de Barcelona, amb tasques de detecció i coordinació de donacions d’òrgans i teixits, així com membre de l’organització en diverses formacions internacionals de Transplant Service Foundation.

Fa l’especialització en Medicina Familiar i Comunitària a la Unitat docent de Girona, entre l’hospital de Figueres i el CAP Vila-roja. Una vegada acabada la residència, continua la seva vinculació amb l’ICS al CAP Montilivi, CAP Sarrià de Ter, ACUT (inclòs servei d’urgències d’Hospital Trueta), CAP de Salt i CAP d’Arbúcies, on inicia l’atenció al servei de pediatria. L’octubre del 2018 assumeix la direcció de l’EAP d’Arbúcies-Sant Hilari.

Des del 2017 és instructora acreditada pel Consell Català de Ressuscitació (CCR), per Suport Vital Bàsic i DEA, i realitza cursos formatius de manera regular. Ha participat com a ponent a la Taula de Lideratge de la Jornada d’Equips Directius d’Atenció Primària al setembre 2022.

PRIMARIA
Dijous, 5 Gener 2023