Dia Mundial de la Seguretat del Pacient: bon ús dels protectors d'estómac

Cartell de la campanya

Totes les persones del món prendran, en algun moment de la seva vida, algun medicament per prevenir o tractar malalties. Tanmateix, els medicaments també poden causar greus danys si es prescriuen, dispensen, administren o s'emmagatzemen malament.

El Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, que se celebra cada 17 de setembre, és un dels dies dedicats a la salut pública mundial. Va ser establert per l’OMS, el 2019, a la 72a Assemblea Mundial de la Salut. L’objectiu; augmentar la conscienciació i el compromís, millorar la comprensió mundial i treballar en favor de la solidaritat dels estats membres per millorar la seguretat del pacient i reduir els possibles danys.

Una mala pràctica o un error en la medicació, per exemple, és un dany evitable que pot arribar a provocar problemes greus.

Per aquest motiu, sota el lema “medicació sense danys” s'ha seleccionat la seguretat de la medicació com a tema del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient de 2022.

Es per això, que s’ha volgut recuperar la campanya “Faig un bon ús dels protectors d’estómac?”, realitzada el 2019 pels professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (atenció primària i hospital) conjuntament amb els equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut del territori.

Mitjançant la campanya es vol remarcar la importància del bon ús dels inhibidors de bomba de protons, també anomenats protectors d’estómac, sensibilitzant dels riscos que comporta  l’ús no adequat.

Aquests medicaments no s'han de prendre sempre. El tractament ha de ser acotat en el temps i sempre sota supervisió mèdica. Un consum prolongat pot tenir efectes adversos per a la salut.

Des d’avui i durant els propers dies, aquelles persones que vagin a visitar-se als centres de l'ICS de la Selva Marítima i l'Alt Maresme i de la Corporació trobaran a les sales d’espera díptics informatius sobre com fer un bon ús dels protectors d’estomac, així com càpsules informatives amb consells que podran veure a les diferents pantalles dels centres. També es farà campanya a través de les xarxes socials.

Díptic de la campanya. Cara A

Díptic de la campanya. Cara B

 

PRIMARIA
Dilluns, 12 Setembre 2022

Tags: