L’Equip d’Atenció Primària Banyoles farà aquest setembre una acció participativa per identificar els punts de la comarca que aporten més benestar a la ciutadania

Amb el resultat es crearà un mapa d’actius en benestar emocional, que serà el motor de futures accions de caire social i comunitari

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Banyoles durà a terme durant aquest mes de setembre una iniciativa que pretén identificar els punts que aporten més benestar a la ciutadania dels municipis que atén, principalment els de la comarca de Pla de l’Estany. Amb la seva col·laboració, es tracta de crear un mapa que reculli els actius de benestar que hi ha als diferents municipis, ja siguin equipaments, entitats, espais urbans i/o rurals, etc. L’Àrea Bàsica de Salut de Banyoles comprèn els municipis de Banyoles, Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Mieres, Palol de Revardit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà.

Aquesta acció la durà a terme la referent de benestar emocional i salut comunitària de l’EAP, que es desplaçarà a tots els municipis del territori per fer-hi l’acció participativa. Consistirà en una activitat senzilla i àmplia alhora en la qual, sobre un plànol del municipi, les persones que ho desitgin podran assenyalar-hi els serveis, racons i recorreguts, etc., que els generen més benestar, així com deixar-hi marcades propostes futures que creguin que s’hi podrien desenvolupar. Amb aquesta acció es vol recollir tot allò que fa que els habitants del Pla de l’Estany se sentin bé.

La campanya començarà a desenvolupar-se en alguns dels municipis més petits del territori, en les dates i espais següents:

  • Crespià – Dijous, 8 de setembre - Plaça de davant de l'Ajuntament, de 9 h a 11 h.
  • Palol de Revardit – Dissabte, 10 de setembre - Local polivalent La Banyeta, a partir de les 20 h.
  • Camós – Dimarts, 13 de setembre - Plaça de davant de l'Ajuntament, d'11 h a 13 h.
  • Serinyà – Dimarts, 13 de setembre - Davant l'Escola Boragran, a les 16 h, i davant del Centre Cívic Can Xerric, a les 17 h.
  • Esponellà – Divendres, 16 de setembre – A l'entrada de l'Espai 1 d'octubre a les 17 h.
  • Porqueres - Dimarts 27 de setembre de 17 a 19.30 h., davant el Centre Cívic de Porqueres
  • Fontcoberta (Melianta) - Dimecres 28 de setembre a les 16.30 h. davant l'escola Alzina Reclamadora i 18 h. davant el pavelló.
  • Sant Miquel de Campmajor – Divendres, 30 de setembre – A l'entrada de la representació teatral de la Festa Major de 20.30 h. a 21.30 h.
  • Mieres - Dissabte 1 d'octubre de 11:30 h. a 13.30 h. davant de l'escola.

Les campanyes s’anirà estenent a més municipis de l’ABS de Banyoles, però les accions estan pendents de tancar-se.

Aquesta acció també pretén apropar la figura del referent de benestar emocional i salut comunitària a la ciutadania local, compartir les impressions sobre allò que tenim a prop i que ens fa sentir bé, i deixar-ho plasmat sobre un mapa. Aquesta identificació d’actius de benestar locals serà el motor de les futures accions de caire social i comunitari que tinguin per objectiu millorar el benestar emocional de la comarca

 

.

 

PRIMARIA
Dilluns, 5 Setembre 2022

Tags: