XXII Setmana Sense Fum

XXII SETMANA SENSE FUM

En motiu de la celebració de la XXII Setmana sense fum, des dels diferents Equips d'Atenció Primària (EAP) i Centres d'Atenció Primària (CAP) s'han organitzat i programat diferents activitats, amb la finalitat de seguir promovent hàbits de vida més saludables i ajudar aquelles persones que tinguin un interès en deixar de fumar. A continuació tota la informació dels diferents centres per la Setmana sense fum:

 

CAP LLANÇÀ 

El 25 de maig al Mercat de la Vila 9 a 12 h hi haurà una taula informativa deshabituació tabàquica 

Del 26, 27, 30 i 31 de maig al CAP de Llançà taules informatives deshabituació tabàquica Més informació

 

CAP LA JONQUERA 

Del 25 al 31 de maig al CAP de la Jonquera taules informatives deshabituació tabàquica, i el 27 de maig de 9 a 10 h consultes al mateix centre. Més informació

 

EAP ROSES 

Taules informatives a l'entrada de cada centre: Roses, Castelló, Empuriabrava i Cadaqués, amb tríptics i pòsters amb informació sobre la deshabituació tabàquica i les ajudes que s'ofereixen des de l'ABS, amb la possibilitat d'apuntar-se a una llista per concertar ajuda individual o grupal. 

Es repintaran les zones de davant dels centres com espais lliures de fum.

Durant el dia Mundial sense Tabac 31 de Maig conjuntament amb la Fundació contra el Càncer de Roses, els instituts de Roses i les farmàcies  que han volgut participar, s'ha organitzat una Carpa al centre del poble de Roses amb informació, jocs i obsequis per tal de sensibilitzar a la població i oferir ajuda per deixar de fumar.  Més informació


EAP SANTA COLOMA DE FARNERS:
Concurs de fotografia. Els participants hauran de fer una foto amb el lema “Viu sense fumar i comença a sumar”. Publicar-la a les xarxes socials amb el hashtag #SumaSenseFum i la foto amb més “M’agrades” guanyarà dues entrades per gaudir d’una tarda al centre termal Magma Més informació


EAP OLOT

Organització  d'una taula informativa i de sensibilització per a la deshabituació tabàquica, el dimarts 31/05, amb una parada al mercat de 11 a 13h:

S'intercanviaran cigarretes per pomes, es donarà informació i tríptics de recomanacions per deixar de fumar i es proposarà la opció de fer la deshabituació presencial al CAP. Més informació a

 

EAP BANYOLES 

Crida a usuaris del CAP a fer una enquesta per saber el grau d’adherència al tabac i les ganes de deixar-ho, una vegada feta l'enquesta es  derivació al CAP en cas que surtin bé els resultats. Més informació 

 

EAP PUIG DE LES BASSES 

Dia 31 de maig; Passi de curt metratge sobre el tabac i col·loqui posteriors amb la participació dels serveis mèdics de la presó. També fan activitats esportives.  

 

EAP RIPOLL I EAP CAMPRODON 

La setmana del 23 al 30 de maig a l'EAP Ripoll es muntarà una taula de conscienciació sobre la despesa que es genera del consum de tabac, i amb informació sobre pautes bàsiques de suport per deixar de fumar.

 

EAP SANT FELIU DE GUÍXOLS 

S'han organitzat diverses xerrades a:

Sant Feliu de Guíxols 24/05/2022  a les 12h. Edifici Agglotap 

Santa Cristina d’Aro 25/05/2022 a les 16.30h. Sala d’exposicions “La Caixa” 

Platja d’Aro 25/05/2022 a les 18.30h. Sala d’Actes/Plens, Ajuntament 

 

Possibilitat de fer consulta oberta de tabac 30/05/2022 

Sant Feliu de Guíxols de 9.30a 13h. Consulta 8 

Santa Cristina d’Aro de 13.30 a 15h. Consultar al taulell 

Platja d’Aro de 9.30 a 13h. Consulta 13

 

EAP SALT 

Dies 26 i 27 de Maig - Taules de sensibilització i informació a la comunitat. 

Dia 31 de Maig – Visita a l’Institut per treballar la conscienciació i sensibilització amb els joves.   

També participarem a l’espai de Salut de Ràdio Salt. 

 

EAP ARBÚCIES –SANT HILARI 

Dilluns 23/05, visita de 15-17h per part de la Referent de Benestar Emocional i Comunitària i la infermera referent de tabac) a escola St. Josep de ST. Hilari per fer un taller dels perjudicis del tabac 

Divendres 27/05 i dimarts 31/’5 van a l’institut d'Arbúcies, per també fer els tallers dels perjudicis del tabac 

El dia 13 de juny repeteixen els tallers a l’Institut de ST. Hilari.  

 

EAP SARRIÀ DE TER I EAP CELRÀ 

A Sarrià de Ter i Celrà s’ha organitzat una activitat de conscienciació i reflexió al voltant del tabaquisme. Es realitzarà al mateix CAP durant aquesta setmana. 

 

EAP FIGUERES 

A la ciutat de Figueres es repartiran cartells pels aparadors de les farmàcies i guies pràctiques per deixar de fumar. On s'hi exposarà el pòster oficial de la Setmana Sense Fum i també tindran material didàctic per donar a qui estigui interessat. 

El 31 de Maig es muntarà una paradeta informativa a la Rambla de 9h a 13h.  

Als CAP Ernest Lluch i Josep Masdevall es posaran uns dibuixos a les diferents plantes recordant que és la Setmana Sense Fum i també s’exposarà un gràfic que mostra els perjudicis que fa el tabac als pulmons.

Finalment els alumnes de les escoles de la ciutat faran dibuixos que tinguin relació amb el fet de deixar de fumar coordinat per les infermeres pediàtriques. 

 

EAP DE LA CIUTAT DE GIRONA: SANTA CLARA, MONTILIVI, CAN GIBERT DEL PLA I TAIALÀ 

Can Gibert del Pla:  

Divendres 27 aniran a l’institut de Santa Eugènia a fer una activitat amb els alumnes del 1r i 3r ESO. On s'han organitzat diferents activitats basant-se amb el Kahoot.  

Durant aquesta setmana també es farà un concurs de dibuix infantil entre els pacients de Pediatria.  

Finalment hi haurà una taula informativa al mercat el dimecres 2 de juny. 

 

Activitat conjunta: 

Durant el dia 31 a tots els CAP es muntaran taules informatives i portes obertes a les consultes per deixar de fumar.  

El dia 31 es muntarà una taula informativa a la Plaça del Lleó, organitzada de manera conjunta entre els CAP de Santa Clara i CAP Montilivi.

PRIMARIA
Dimecres, 25 Maig 2022

Tags: