El CAP de Roses impulsa la prescripció per part de la ciutadania d’activitats per potenciar el benestar emocional als mateixos veïns i veïnes

Mural que es penjarà a l'entrada del CAP de Roses la setmana que ve

Aquesta acció es durà a terme la setmana que ve amb el suport del CAR Jove, el Centre Obert de Roses i la Residència Pi i Sunyer

El 2012 l’Assemblea General de les Nacions Unides proclama el 20 de març “Dia Internacional de la Felicitat” per reconèixer la rellevància de la felicitat i el benestar com a aspiracions universals dels éssers humans i la importància de la seva inclusió en les polítiques dels governs.

Aquest any des de l’Equip d’Atenció Primària de Roses es durà a terme una iniciativa que té per objectiu fer prendre consciència, tant a professionals de la salut com als usuaris del CAP Roses, com a la població del municipi en general, de la necessitat de tenir en compte el benestar emocional com a factor de salut. És a dir, que l’objectiu d’aquesta proposta és donar a conèixer com n’és d’important saber conscientment què ens fa sentir bé, per tal de reduir el malestar emocional i, en segon terme, un possible malestar físic.

Aquesta acció es durà a terme amb el suport del CAR Jove (Centre d’activitats de Roses), el Centre Obert de Roses i la Residència Pi i Sunyer. Des d’aquestes centres s’idearan unes receptes mèdiques simbòliques, on allò receptat seran propostes de salut en benestar emocional fetes pels usuaris dels tres centres. Seran receptes que les persones qui les facin vulguin prescriure a altres persones de la seva població, que pensin que els farà sentir millor. Alguns exemples serien:

 - Dedica cinc minuts del dia d’avui a contemplar el mar / escoltar el silenci / observar les muntanyes / observar pacientment els vianants / seure en un banc / mantenir una conversa amb algun amic / etc.

- Digues a les persones importants de la teva vida que les estimes / Abraça conscientment als teus amics, familiars/ Somriu a les persones que et trobis pel carrer / Sigues amable amb les persones del teu entorn / etc.

- Mira una pel·lícula / Surt a passejar, caminar/ Ves al teatre / Ves a la Biblioteca / Coneix les iniciatives culturals del teu poble / Apunta’t per ser voluntari a.../  etc.

Un cop s’hagin pensat i escrit aquestes receptes simbòliques, des dels centres mencionats, les faran arribar al CAP de Roses i a les consultes dels professionals de la salut. Durant tota la Setmana de la Felicitat, els professionals de la salut podran entregar als seus usuaris aquestes receptes al finalitzar la consulta, amb la voluntat de transmetre la idea que no només la medicació ens pot ajudar a millorar la nostra salut, sinó que la promoció del benestar emocional, està a les nostres mans i buscant allò que ens pot fer feliços també podem millorar la nostra salut.

 

Algunes de les receptes que han fet arribar al CAP i que lliuraran la setmana que ve

PRIMARIA
Dijous, 17 Març 2022

Tags: