L’atenció primària de l’ICS Girona inverteix més de dos milions i mig d’euros en obres de millora als centres

Es fan quatre noves consultes al Güell, s’ampliarà el CAP Santa Clara i s’està renovant la maquinària de climatització de diversos centres, entre d’altres treballs

Durant la segona meitat de l’any i en el transcurs dels propers mesos, l’àmbit d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a Girona està duent a terme un seguit d’actuacions i obres de millora a diferents centres d’atenció primària que, sumades, suposaran una inversió superior als dos milions i mig d’euros. Aquests treballs comportaran una gran millora tant per als usuaris dels centres com per als professionals que hi treballen.

Noves consultes al Güell i adequació dels espais del CUAP

Actualment, al Centre d’Especialitats Güell de Girona s’hi estan fent obres per guanyar quatre noves consultes a la 3a planta, que permetran reorganitzar alguns dels espais existents al centre i créixer en espais assistencials. Aquests treballs tenen un pressupost de 73.810 €. A la planta baixa d’aquest mateix edifici està previst que a principis de l’any vinent s’hi facin els treballs d’adequació i millora dels espais que acullen el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), unes obres adjudicades aquest octubre per un import de 203.236 €.

Els darrers mesos també s’han fet obres per ampliar consultes al CAP de Santa Coloma de Farners (83.455 €) i al CAP Arbúcies (59.988 €) i, properament, es farà una important obra d’ampliació d’espais assistencials al CAP Santa Clara de Girona (594.012 €).

Una de les principals inversions (789.821 €, en total) es destina a la renovació i millora dels sistemes de climatització d’alguns centres d’atenció primària. Així, s’estan instal·lant noves plantes refredadores als CAP de Sils, Celrà, Olot, Jordi Nadal de Salt, Montilivi, Joan Vilaplana i Can Gibert del Pla de Girona, Canet de Mar, Ripoll, Sant Feliu de Guíxols, Cadaqués, Sant Hilari Sacalm i Blanes, i s’han instal·lat noves calderes al CAP Jordi Nadal, unes actuacions que donaran més confort a usuàries i usuaris i a professionals, especialment en els mesos de més calor, i que també ajudaran a reduir la despesa energètica d’aquests equipaments. Al CAP Canet de Mar també s’han enllestit unes obres d’integració de despatxos de l’equip de professionals del centre, i una nova zona de magatzem (15.940 €).

Finalment, els centres Ernest Lluch de Figueres i Jordi Nadal de Salt també han estat objecte d’importants obres de millora aquest semestre. Pel que fa al centre empordanès, aquest octubre ha estrenat la nova planta baixa de l’edifici, ampliada i renovada després d’uns treballs de reforma que han durat 10 mesos, amb una inversió de 420.180 €.

De la seva banda, al CAP Jordi Nadal de Salt s’hi ha iniciat la segona fase de les obres de reforma de les instal·lacions que encara estaven afectades per l’incendi del juliol de l’any passat, uns treballs que està previst que acabin a finals d’any i que tenen un pressupost de 249.260 €.

Los obres de reforma del CAP Salt 1, afectat per l'incendi del juliol de l'any passat  Los obres de reforma del CAP Salt 1, afectat per l'incendi del juliol de l'any passat  Al Centre Güell s'hi estan fent 4 noves consultes  Al Centre Güell s'hi estan fent 4 noves consultes

 

 

PRIMARIA
Dimarts, 16 Novembre 2021