El CAP Can Gibert del Pla de Girona dedica les tardes del dijous del mes de juliol a la vacunació sense cita prèvia

Cartell informatiu

L’acció està dirigida als usuaris del centre que hagin nascut entre els anys 1952 i 1981

El Centre d’Atenció Primària Can Gibert del Pla de Girona farà vacunació sense cita prèvia les tardes dels dijous del mes de juliol. Aquesta iniciativa té com a objectiu intentar incrementar les cobertures vacunals d’aquesta àrea bàsica de salut (ABS), que són les més baixes de la ciutat de Girona. Els usuaris d’aquesta ABS són, principalment, veïns dels barris de Can Gibert del Pla, Santa Eugènia i Sant Narcís.

Després que el divendres 18 de juny es fes una prova pilot durant la qual es vacunava usuaris del centre sense cita prèvia, la Direcció de l’Equip d’Atenció Primària Can Gibert del Pla de Girona ha decidit fer extensiva la iniciativa a totes les tardes de dijous del mes de juliol (els dies 1, 8, 15, 22 i 29 de juliol). Aquell dia, el 18 de juny, es van vacunar sense cita un total de 140 persones. Durant aquest juliol, podran vacunar-se al CAP sense cita prèvia els usuaris del centre nascuts entre els anys 1952 i 1981 que no hagin passat la COVID en els darrers 6 mesos, que no hagin rebut cap dosi de vacuna i que no tinguin programada cap citació en un altre punt vacunal. Les persones que ho desitgin i compleixin aquests criteris, només caldrà que es presentin al CAP Can Gibert del Pla qualsevol dijous a la tarda d’aquest mes de juliol, entre les 17 h i les 19.30 h, amb la targeta sanitària o algun document acreditatiu de la seva identitat. Per facilitar l’increment de cobertures vacunals en aquesta ABS s’administrarà la vacuna de Janssen, que és d’una sola dosi.

Aquesta iniciativa respon a la voluntat de voler incrementar les cobertures vacunals d’aquesta ABS, que són les més baixes de la ciutat. Així, actualment hi ha un 62,43% dels usuaris del centre de 30 anys o més que han rebut la primera dosis de la vacuna i el 37,75% ja han completat la pauta. Les ABS de Girona que estan més avançades són Montilivi, amb el 44,93% de pauta completada i el 70,98% de primeres dosis posades i Taialà amb un 44,72% dels usuaris vacunats del tot, i el 73,01% amb primera dosis. Santa Clara té el 43% de la població de referència amb la pauta completada i el 67,59% amb la primera dosis.

Fotografies de la prova pilot que es va realitzar el dia 18 de juny .

El dia 18 de juny es va fer una prova pilot al CAP Can Gibert del Pla de vacunació sense cita prèvia   El dia 18 de juny es va fer una prova pilot al CAP Can Gibert del Pla de vacunació sense cita prèvia

PRIMARIA
Dimecres, 30 Juny 2021

Tags: