L’atenció pediàtrica d’Olot es concentrarà al CAP Garrotxa a partir de dilluns vinent

Cartell concentració pediatra CAP Garrotxa

El juliol passat es va derivar tota l’assistència a infants al Consultori Local Olot Nord, i el CAP va assumir l’atenció en adults per gestionar millor els circuits de casos de COVID-19

A partir de dilluns que ve, 15 de març, l’atenció pediàtrica que es realitza des de l’atenció primària de la ciutat d’Olot es concentrarà al CAP Garrotxa, centre que des del juliol passat només atenia l’atenció sanitària a l’adult. Aleshores, per garantir els requeriments de seguretat que dictaven les autoritats sanitàries en relació amb la COVID-19, es va traslladar tota l’activitat pediàtrica al Consultori Local Olot Nord, al barri de Sant Miquel, mentre que el centre d’atenció primària assumia tota l’atenció en adults amb circuits diferenciats per als pacients que anaven al centre amb patologia respiratòria compatible amb el coronavirus SARS-CoV-2.

Passats uns mesos s’ha posat de manifest que la unificació de la pediatria i la potenciació del treball en equip ha permès incrementar l’eficiència de les visites, de manera que la direcció de l’Equip d’Atenció Primària d’Olot, en coordinació amb l’Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa, ha optat per traslladar tota visites a infants de 0 a 14 anys al Centre d’Atenció Primària, situat al passeig de Barcelona. 

Reforç d’un nou equip professional per a Olot Nord

El retorn de la pediatria al CAP Garrotxa, que descongestionarà l’activitat al Consultori Local Olot Nord, permetrà la creació d’una nova unitat bàsica assistencial per a adults en aquest consultori. Es tracta d’un nou equip format per un professional de medicina i un d’infermeria, que se suma als tres equips que ja treballen al centre.

Aquest consultori atén una població de 5.800 persones. La població pediàtrica de referència de la ciutat és de 5.500 usuaris. 

 

Cartell concentració pediatria a CAP Garrotxa   Cartell Olot Nord

PRIMARIA
Dijous, 11 Març 2021

Tags: