Salut instal·la dos mòduls més a la Regió Sanitària Girona per atendre pacients COVID a Banyoles i Figueres

El mòdul de Banyoles

S’afegeixen al CAP de Cassà de la Selva, ja operatiu, i durant aquesta setmana es preveu habilitar-ne un quart al CAP Alfons Moré i Paretas de Salt

L’objectiu és el de crear circuits diferenciats i concentrar-hi l’activitat relacionada amb el coronavirus

El Servei Català de la Salut ha instal·lat dos mòduls més de suport a l’Atenció Primària de la Regió Sanitària de Girona per separar l’activitat Covid i no Covid en punts diferenciats. Aquests espais complementaris s’estan habilitant al CAP de Banyoles i al CAP Ernest Lluch de Figueres i se sumen al que ja s’ha instal·lat al CAP de Cassà de la Selva, operatiu des de l’1 de març. Durant els propers dies també es preveu que se n’instal·li un quart al CAP Alfons Moré i Paretas de Salt. Els mòduls es col·loquen en ubicacions exteriors annexes als centres sanitaris i els treballs d’adequació, les connexions de subministrament i la col·locació del mobiliari s’allargaran uns dies abans no puguin entrar en funcionament.

Els centres d’atenció primària (CAP) hi traslladaran l’activitat relacionada amb el coronavirus, com ara proves PCR, tests ràpids, l’atenció de persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19 o vacunacions. “Els mòduls permetran crear circuits separats entre pacients sospitosos de Covid de la resta i millorar la seguretat entre pacients i professionals del centre” ha explicat el gerent del Servei Català de la Salut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras. Els mòduls tenen també l’objectiu de garantir la separació entre activitats per donar suport als centres que tenen problemes d’espai.

L’ús d’aquests equipaments té una durada d’un mínim de divuit mesos i un cost mitjà d’uns 70.000 euros. A la Regió Sanitària de Girona n’hi ha quinze de previstos, un dels quals en funcionament i tres en procés d’instal·lació. La resta arribaran progressivament en els propers mesos i reforçaran l’atenció de la COVID a la Regió. Els mòduls previstos a Girona estan planificats als CAP de Cassà de la Selva, CAP Alfons Moré i Paretas (ABS Salt-2), CAP Can Gibert del Pla (ABS Girona-2), CAP Ernest Lluch (Figueres), CAP Josep Masdevall (Figueres), CAP Banyoles, CAP Doctor Joan Vilaplana (ABS Girona-4), CAP Roses, CAP Blanes-2, CAP Moisès Broggi (l’Escala), CAP Tordera, CAP Sant Feliu de Guíxols, CAP Canet de Mar, CAP Llagostera i CAP Pineda. A més dels instal·lats pel Servei Català de la Salut, també se’n disposen en d’altres municipis per iniciativa d’ajuntaments i Consells Comarcals, com és el cas de Fornells de la Selva, Peralada, Vilafant, Torroella de Montgrí, Olot i Palafrugell, entre d’altres.

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’atenció primària, amb l’ objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022. Té l’objectiu de millorar l’accessibilitat i els processos, augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat.

 

Els mòduls durant la seva instal·lació divendres al CAP Banyoles

El mòdul de Banyoles durant la seva instal·lació divendres passat   El mòdul de Banyoles durant la seva instal·lació divendres passat

 

Els mòduls durant la seva instal·lació la setmana passada al CAP Figueres

El mòdul de Figueres durant la seva instal·lació.   El mòdul de Figueres durant la seva instal·lació.

 

PRIMARIA
Dilluns, 8 Març 2021

Tags: