Salut reforça l'atenció de la COVID als CAP de la Regió Sanitària Girona amb més mòduls prefabricats

Un fotomuntatge de com seran els mòduls

El Departament de Salut instal·larà catorze mòduls prefabricats per tal de reforçar l’atenció primària a la Regió Sanitària Girona i complementar els espais ja habilitats en alguns municipis de la demarcació. Actualment n’hi ha a Fornells de la Selva, Peralada, Vilafant, Torroella de Montgrí i Olot, per iniciativa d’ajuntaments i consells comarcals. En el cas de la capital de la Garrotxa, s’han començat a instal·lar en l’última setmana i es preveu que entrin en funcionament passat Nadal. En aquests espais s’hi concentra tota l’activitat dels centres d’atenció primària (CAP) relacionada amb la COVID-19, com ara l’extracció de mostres per a PCR o l’atenció de pacients amb simptomatologia compatible amb el coronavirus.

Amb la voluntat d’estendre aquest model entre els CAP de la regió, sobretot en aquells centres amb dificultats d’espai, el Departament en desplegarà catorze més en les properes setmanes. Es començaran a instal·lar entre gener i febrer i s’ubicaran als CAP de Cassà de la Selva, CAP Alfons Moré i Paretas (ABS Salt-2), CAP Can Gibert del Pla (ABS Girona-2), CAP Ernest Lluch (Figueres), CAP Josep Masdevall (Figueres), CAP Banyoles, CAP Doctor Joan Vilaplana (ABS Girona-4), CAP Roses, CAP Blanes-2, CAP Moisès Broggi (l’Escala), CAP Tordera, CAP Sant Feliu de Guíxols, CAP Canet de Mar i CAP Llagostera.

La instal·lació d’aquestes estructures de ràpida construcció, sense fonamentació i amb caràcter temporal, es farà en espais propers als centres i estaran gestionats pels propis equips d’atenció primària (EAP). La voluntat és crear circuits diferenciats entre l’activitat relacionada amb el coronavirus i la resta d’atencions. S’ubicaran en places, zones verdes i aparcaments annexos als CAP. Els mòduls tenen una durada prevista d’entre 18 i 24 mesos.

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l'objectiu d'oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022. Té l'objectiu de millorar l'accessibilitat i els processos, augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Contempla la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa farà necessari disposar de més espais

PRIMARIA
Dilluns, 21 Desembre 2020

Tags: